Hírek

2016.08.03. 18:30

Fehérvár Szépe: mérföldkő a verseny történetében

Székesfehérvár - Fehérvár Szépe közvetlenül bekerül a Miss Alpok Adria nemzetközi szépségverseny hazai döntőjébe.

FMH-információ

A Miss Alpok Adria szépségverseny lassan 20 éves múltra tekint vissza, az első szépségkirálynőt 1988-ban koronázták meg. Az Alpok-Adria szépségverseny Olaszországból indult. Ma kilenc ország -Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, San Marino, Szlovákia és Magyarország - lányai versenyeznek a koronáért. A hazai verseny rendezési jogát 2001-ben kizárólagos szerződésben a PraMiss Kft. kapta meg. Azóta - mondja Prauda Edina ügyvezető - számos díjat hoztunk el a nemzetközi döntőkről, legutóbb Vanyóczky Brigitta lett második a horvátországi Novigradban megrendezett döntőn.

Fotó: Molnár Artúr

A Fehérvár Szépe - Hírlap királynője szervezői és a Miss Alpok Adria licenctulajdonosa fontos megállapodásra jutottak, amelynek értelmében Fehérvár Szépe egyben a Miss Alpok Adria - Fejér megye szépe címet is elnyeri, és közvetlenül bejut a Miss Alpok Adria verseny országos döntőjébe. A Fehérvár Szépe verseny 2. és 3. helyezettje a Miss Alpok Adria verseny középdöntőjébe jut. Az országos döntő első három helyezettje képviseli Magyarországot a nemzetközi döntőben.

- Fontosnak ez az együttműködést, mert így a Miss Alpok Adria szépségversenyre jelentkezők is részt vehetnek a Fehérvár szépe versenyen. Fehérvár szépe közvetlenül az országos döntőbe jut, tehát Fejér megyének is lesz legalább egy képviselője az országos megmérettetésen. A jövőt illetően fontos lenne a közös, megújító munka a verseny meghirdetésétől kezdve - mondta el Prauda Edina.

Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap lapigazgató-főszerkesztője hangsúlyozta, céljuk egy minőségi, elismert rendezvénnyé fejleszteni a Fehérvár Szépe versenyt, és a célt jól szolgálja a lányok számára továbblépési lehetőséget biztosító együttműködés.

Molnár Tamás a civil és ifjúsági ügyek tanácsnoka üdvözölte az együttműködést. Székesfehérvár városának fontos, hogy a fiatalok számára színes programkínálattal és tehetségkutató versenyekkel szolgáljon. A Fehérvár Szépe verseny a tehetségkutatók közé tartozik. Nem titkolt cél, hogy a versenyt megújítsuk, új elemekkel bővítve emeljük még magasabb színvonalra. Az Alpok Adria versennyel kötött együttműködés biztosítja az indulóknak, hogy szépségüket, intellektusukat megmutatva kilépjenek egy országos hírű rendezvényre, sőt a határon túlra - mondta Molnár Tamás.

Vanyóczky Brigitta, a Miss Alpok Adria 2016. évi magyar győztese, a nemzetközi szépségverseny 2. helyezettje a Fehérvár Szépe - Hírlap Királynője zsűrijének tagja lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!