Hírek

2017.08.28. 11:55

Niki és Máté: A képeken is működik köztük a kémia

SZÉKESFEHÉRVÁR, VELENCE Mélyvörös színnel festettem meg a címet, nem véletlenül. Egy nem mindennapi szerelmespárról írok. A két modell, Niki és Máté közös fotói szinte izzanak, olyan őszinték.

Buthy Lilla

Aranyi Nikolett és Nagy Máté, Nikki és Matt egy nyári fotózáson habarodtak egymásba a Duna partján, és még aznap „összeházasodtak”. Ott kezdték, ahol más párok révbe érnek. Fehér ruha, szmoking, megfűszerezve a köztük levő, szinte tapintható kémiával. Az esküvői fotózás. Ez a történet alfája. Bár ismeretségük korábbra nyúlik vissza, a mesélőnek itt kell elkezdeni a boldog szerelmesek bemutatását. Ezen a fotózáson történt valami, az „eszkimó puszin” túl is, azóta pedig elválaszthatatlanok.

Izzik közöttük a levegő az első pillanattól kezdve. A laikus azt gondolná, gyakori ez két modell között. Hiszen napokat töltenek együtt egy-egy projekt alkalmával, sok esetben párként funkcionálva a kamera előtt, egymás közvetlen közelségében. Ez azonban még sincs így. Talán azért – fejtegeti Niki beszélgetésünkkor – mert a legtöbb modell lány mást keres. Idősebb, tehetősebb férfit, akik mellett az anyagi biztonság adott. A modell fiúk pedig az „átlagos”, nem szakmabeli lányok számára idolok, így ők inkább közöttük keresgélnek. Niki és Máté az üdítő kivételek, már-már kuriózumnak számítanak Magyarországon. A közös fotóik magukért beszélnek. És hogy mitől átütő erejűek? Az őszinteségtől és a természetességtől.

Az igaz érzelmektől. Attól, ahogy egymásra néznek. A legapróbb, bensőséges mozdulatoktól, azoktól a kis nüanszoktól, amiket nem lehet megjátszani. – Mi ezt nem munkának éljük meg. Egymás társaságában jól érezzük magunkat. A máltai út is ilyen volt, dolgoztunk, de mégis közös élményeket gyűjtöttünk – meséli Niki. – A munka nekünk szórakozás – teszi hozzá Máté. Terveik között most Hong Kong meghódítása szerepel, de huzamosabb időre már nem szeretnék elhagyni Magyarországot. Szeretnének sokat utazni, de szívük szerint egyszer majd Velencén vagy Sukorón vennének házat.

Az interjú során is kiderül, rendkívül erős személyiségek, együtt is, de külön-külön is. Napjaink egyik legkeresettebb modelljének számít Nagy Máté: arca már sokaknak ismerős lehet. A Velencén élő modell és fotós már számos fotózáson vett részt, reklámokban és videoklipekben szerepelt. Mosolya ott virít a különféle óriásplakátokon, az ország minden táján.

Niki budapesti lány volt hosszú évekig, de szüleivel együtt tizenhárom éve Székesfehérvárra költöztek. 16 éves kora óta modellkedik, bejárta szinte az egész világot, két-három havonta váltogatta a székhelyét. Összesen tizenöt országban dolgozott, közben magántanulóként végezte el a két tannyelvű gimnáziumot. Ezzel párhuzamosan pedig megtanult a saját lábán, egyedül élni a nagyvilágban. A gyönyörű modell három éve költözött haza, immár végleg.

– Jó itthon élni, jó, hogy négy évszak van– mondja Niki mosollyal a hangjában. Mindig arra vágyott, hogy egyszer legyen egy saját cége, egy saját márkája. Niki butikot nyit, nagy fába vágta a fejszéjét, Máté pedig segít párjának. Minden adott a sikerhez, Niki az egyetemen PR-marketing szakon végez hamarosan. A vérében van ez is: dolgozott újságíróként és egy cégnél az online marketingért felelt. Máté szerint a titkuk abban rejlik, hogy egymást erősítik.

Mindketten karrieristák, mindketten tudják, mit akarnak. Mindezt mégis összhangban, hangos vitáktól mentesen.

Mi a végszó? Boldogok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!