Hírek

2017.05.17. 17:20

Tilos lett megállni Fehérváron a speciális iskolánál - a szülők felháborodtak

Pénteken észlelték a Bőrgyár utcai családi napközikbe és speciális foglalkoztató központba érkező szülők, hogy immár az egész utcában tilos a megállás.

Kocsis Noémi

Nem a parkolás szűnt meg, egyáltalán nem lehet megállni az utca teljes hosszában, a Tobak utcai új átkötéstől a Palotai útig. Az erről szóló panaszát a szerkesztőségünkhöz eljuttató édesanya szerint az összesen három gyermekellátó intézménybe járók helyzete ezzel sokat romlott: a családi napközibe és a bölcsődébe 3 év alatti kicsiket hordtak reggelente a szülők, míg a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Székesfehérvári Tagintézményének a Palotai út sarkán lévő telephelyére autista, SNI-s, fogyatékkal élő gyerekeket hordanak a szüleik fejlesztő foglalkozásokra. Az önkormányzat általunk megkérdezett illetékese szerint az utcában lakók kérése volt a kitáblázás, ugyanis az intézményi forgalomtól és a parkolóktól nem tudtak kiállni járműveikkel a saját ingatlanjaikról. "Az intézmény így a szomszédos utcákban parkolva és onnan gyalogosan közelíthető meg" - áll válaszukban. A szülők szerint azonban a közelben nincs lehetőség szabályos, ingyenes parkolásra. A nekik javasolt élelmiszeráruház-parkoló egyrészt nem ebből a célból létesült, s mióta az uszodánál fizetős a parkolás, alig van szabad hely. Az intézmények egyébként nem kaptak előzetes értesítést a változásról.

- Ha más megoldás nem lehetséges, legalább azokat a részeket mentsék fel a parkolási tilalom alól, amelyek az említett intézményekkel szemben vannak. Vagy arra az időre, amíg a szülők beviszik/kihozzák a gyerekeket, legyen lehetőség parkolni - javasolja a panaszos.

Nem vagyok közlekedési szakember, sem érintett lakó az utcából, mégis rövid választ tudnék adni a címbeli kérdésre: szerintem nem. Talán egy várakozni tilos vagy parkolást szabályozó intézkedéssel minden érintett jobban járhatott volna. Aki gyalogolt már télen vagy zuhogó esőben pici gyerekkel, babakocsival akár csak 50-100 métert is a bölcsibe-oviba, az tudja, mire gondolok. A tiltást kiharcoló lakók is a saját dugájukba dőltek: jelenleg a tiltó tábla hatálya alá esve ugyanis ők maguk sem állhatnak meg a portájuk előtt, még egy kapunyitásnyi időre sem. Legfeljebb akkor tehetnék, ha műszaki/forgalmi okok indokolnák ezt, magyarán lerobbannak, vagy nem tudnak valakit kikerülni.

Tényleg ezt akarták?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!