Hírek

2016.04.07. 09:56

Nincsenek szavak erre a tettre – zsákba kötve tették a bicskei sínek mellé a megkínzott kutyát

Bicske – Némán várta halált az a kiskutya szerdán a sínek mentén, melyet zsákba kötöztek, miután vélhetően megkínozták. Az állatvédők kiszabadították, s még a kínszenvedések között is csóválta a farkát.

S. Töttő Rita

Mélységesen megrendítette és felháborította egy szerdai állatkínzásos eset az Etyeki Állatvédők Egyesületének önkénteseit, illetve minden állatszerető embert.

- Bicskén egy apró, 3 hónap körüli kiskutyát szorosan zsákba kötve hagytak a tűző napon, hogy szerencsétlen ott haljon meg – árulja el a részleteket a feol.hu-nak Szluka Zsuzsa önkéntes. A bezsákolt apróságtól egy nagyon veszélyes, forgalmas helyen, a Bicske és Bicske-alsó közötti vasúti pályaszakaszon, a sínek mellett szabadult meg az elkövető, ahol hatalmas sebességgel robognak el a vonatok. - Egy vonaton utazó látta meg a zsákot és több telefon után egyik önkéntesünket találták meg, aki azonnal rohant megkeresni a csöppséget. Egyórás keresgélés után meg is találta a kutyuskát, akit rögtön kiszabadított a zsákból és akkor látta döbbenten, hogy a kicsinek részben csonkolták a farkát és a sérve kiszakadva és kifordulva lógott. És még ilyen állapotban is csóvált, puszit osztogatott és örült megmentőjének – meséli a rettenetes történetet az állatvédő.

A kiskutyával azonnal állatorvoshoz rohantak, ahol már megműtötték a sérvét. Itt derült ki az is, hogy ismeretlen okból a kutya lépe is megsérült, amelyet el kellett távolítani. - Ilyen kiszolgáltatott helyzetben látni egy ártatlan kis lényt, ahogy ott ült némán és várta a halált, bekötve a szatyorba, erre nincsenek a szavak - mondja megtörten az önkéntes, aki hozzáteszi: ez egyértelműen állatkínzás, nemes egyszerűséggel az elkövető kitette, sorsára hagyva, ahelyett hogy orvoshoz vitte volna. Ki képes ilyen borzalomra? – teszik fel most a kérdést a helyi állatvédők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!