Hírek

2017.07.27. 17:20

Huszadik alkalommal rendezték meg a hittan tábort Kálozon

KÁLOZ Idén huszadik alkalommal rendezték meg a településen, a Kálozi Református Egyházközség szervezésében a napközis tábort, gyerekhetet.

Szanyi-Nagy Judit

Elsősorban általános iskolásoknak, hittanos gyermekeknek és barátaiknak hirdették meg a kálozi református tábort, melyen végül 45 gyermek és 6 segítő felnőtt vett részt. A több napon át, sokszor reggeltől estig tartó táborban sok jó dolognak lehettek részesei a fiatalok, akik a nagycsoportos óvodásoktól kezdve a középiskolás korosztályig képviseltették magukat. Volt reggeli torna és játék is (például labdakidobó), de gyermek- és ifjúsági egyházi énekeket is énekeltek az itt eltöltött napok alatt. Népszerű volt még a két pulikutya és gazdájuk történetét feldolgozó bábelőadás; a bibliai történeteket pedig kézimunkával és élménypedagógiával dolgozták fel a táborozók.

A kárpótlásként szervezett habparti nagy sikert aratott a gyermekek és kísérőik körében is

Fotó: Nemes Noémi

A melegebb napokon társasjátékoztak, a jobb időben akadályversenyen és rókatúrán ("falumegismerő" túrán) vettek részt, pénteken pedig tábortüzet gyújtottak kicsik és nagyok. És bár a rossz idő miatt elmaradt a tervezett balatoni kirándulás, a szervezők nem estek kétségbe: Kasza Imre, helyi festő vezetésével agyagoztak a gyermekek, majd úgynevezett "túlélő-rajzoláson" vettek részt. Itt azt kellett ábrázolni, hogy baleset esetén mit tennének a táborozók. Nem mellesleg az elmaradt kirándulást egy, a templom tövében megrendezett pénteki habpartival is kárpótolták, melyben a sárbogárdi tűzoltók segédkeztek.

Vasárnap táborzáró istentiszteleten vehettek részt a gyermekek, akik többségében a parókián tartózkodtak a tábor ideje alatt. Az ebédet az iskolai menzán fogyasztották el. A tábort nagyban támogatta a Mezőföldi Református Egyházmegye, a kálozi önkormányzat, a szülők és helyi vállalkozók - emelte ki Nemes Gyula lelkipásztor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!