Hírek

2010.05.15. 02:29

Nyilvános hely, illik megtalálni

Fejér megye - A nagyobb városokban illik létrehozni nyilvános WC-ket, kitáblázni azokat, hogy a kirándulók megtalálják. Fehérváron több közterületi illemhely is használható. A közterületen illetlenkedni szabálysértés

Kovalcsik Katalin

- Sokan azért is bejönnek, különösen a fiatal lányok, hogy szépítkezzenek - mondta a hölgy, aki beszedi a forintokat. - Azt szokták kifogásolni, hogy miért nincs tovább nyitva, mert napközben csak négyig vagyunk. Reggel öttől viszont már bárki betérhet, és nem hinné, de van forgalom.

A városgondnokságtól megtudtuk, hogy tárgyalnak az esetleges nyitva tartás hosszabbításról. Van még egy nyilvános a városházánál, viszont legnagyobb forgalom a nagyáruházakban, a plazában van. A piacon van mosdó, amíg nyitva a hely, addig a vécé is. Néhány településen ügyelnek arra, hogy a szükség ne okozzon gondot az utazóknak. Sárbogárdon például a lakossági igényekre való tekintettel meghosszabbították az illemhely nyitva tartását, reggel 7.30-tól 18 óráig. Dunaújvárosban két helyen van nyílt vécé, a rendelőintézettel és az autóbuszállomással szemben. Velencén, a szabad strandon hányan veszik igénybe a mosdót fürdés előtt, után, az más kérdés, de volt rá példa, hogy télen, a korcsolyázók miatt kinyitották, kaptuk az információt az aljegyzőtől. Az elérhető illemhely több szempontból is fontos - a leglényegesebbet nem ecsetelném -, viszont aki közterületen végzi a dolgát, pórul járhat. Ahogy megtörtént azzal a 76 éves emberrel is, aki dolga végeztével megpróbált elfutni a rendőrök elől, és amikor megfogták, megrúgta egyiküket. Ellene egyrészt szabálysértés miatt, másrészt hivatalos személy elleni erőszak miatt indul eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!