Hírek

2016.12.05. 16:45

Nyitva a kapu a szakiskolákban - Az Európai szakképzési hét programjai

Székesfehérvár - Kiállításokkal, vetélkedőkkel, nyílt napokkal, állásbörzével népszerűsítik a héten a szakoktatást a megyeszékhelyen is.

ÖKK

Innováció és kreativitás a szakképzés oktatásában címmel hirdette programjait az Európai szakképzési hét keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum december 5-9. között. A résztvevő intézmények kiállításokkal, vetélkedőkkel, nyílt napokkal, állásbörzével és interaktív rendezvényekkel népszerűsítik a szakoktatást, a szakképzést, és mutatják be a minőségi munkahelyeket.

A szakképzés európai hetét azzal a céllal hirdette meg az Európai Bizottság, hogy a rendezvényekkel népszerűsítsék a szakoktatást és a szakképzést. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum egyesített programja hét helyi intézmény közreműködésével valósul meg.

Szakmára hangolva címmel kiállítás nyílt hétfőn a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolában a szakmai gyakorlatok képeiből, amelyek nemcsak a képzéseket mutatják be, hanem az iskolai programokról is színes beszámolót adnak. Az érdeklődők megnézhetik az oktatásban leggyakrabban használt eszközöket is. Az intézményben december 8-án, csütörtökön megyei környezetvédelmi és egészségügyi vetélkedőt szerveznek játékos és gyakorlati feladatokkal, amelyek az egészségügyi és a környezetvédelmi szakmákat népszerűsítik. A vetélkedő alkalmat ad arra is, hogy az iskola tanulói bemutassák kutatómunkáik eredményeit.

A Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Centrumban a szakma címmel rendez játékos vetélkedőt december 7-én, szerdán a szakképzési centrum tagiskoláinak részvételével: a csapatok játékos feladatokon keresztül mutathatják meg egymásnak a különböző szakmák szépségeit, nehézségeit.

Szakmára hangolva címmel nyílt kiállítás hétfőn a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolában  Fotó: Molnár Artúr

A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium és az I. István Szakgimnázium december 7-én, szerdán a Mobilitás a szakképzésben programban elért eredményeket prezentálják: a háromhetes szakmai gyakorlatról visszatért diákok az Angliában és Németországban végzett pénzügyi, logisztikai, ügyviteli munkájukról, a gyakorlat során szerzett tapasztalataikról számolnak be. Az Europass bizonyítványokat ünnepélyes keretek között kapják meg a diákok.

Innováció és kreativitás a gépészet, informatika és elektronika oktatásában címmel egész hetes programot szervez a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola.

A konferenciával egybekötött rendezvényen többek között a 3D nyomtatás alkalmazásával, drift trike akadálypályával, terheléspróbákkal, távirányítású járművekkel és kívülről vezérelt és önvezérlő robotokkal foglalkoznak.

A Váci Mihály Ipari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium az intézményben folyó szakmai képzéseket, a tanműhely gyakorlati foglalkozásait mutatja be december 7-én, szerdán.

A látogatók képet kaphatnak az autószerelő, gépi forgácsoló, hegesztő, járműfényező és szerszámkészítő szakmák képzéseiről, és
kipróbálhatják, hogyan kell diagnosztikai vizsgálatot végezni autón, készíthetnek dobókockát vagy hegeszthetnek akár.

Ma, azaz kedden állásbörzére várják az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában, ahova meghívót kaptak a régió meghatározó faipari, épületgépészeti és építőipari vállalkozásai - a program középpontjában az asztalos, az épületgépész, kőműves, burkoló, ács, festő, mázoló, tapétázó szakmával rendelkező pályakezdők lehetőségei lesznek.

December 7-én, szerdán pedig nyílt napot szerveznek az iskolában, ahova minden általános iskolást szeretettel várnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!