Hírek

2017.07.16. 13:16

"Nyomjad, csirke, nyomjad!" Utolsó napjához érkezett az EFOTT

Az EFOTT szombati napján a rettentő cidri ellenére is nagy volt a pörgés. De immár elérkeztünk az utolsó estéhez, még egy kis nekirugaszkodás a bulizáshoz, aztán lehet pihentetni a táncos lábakat és a megterhelt májakat. A következő fesztiválig.

Horváth Virág

Mielőtt a szombat este eseményeire térnénk, néhány tapasztalat az elmúlt napokból. Kezdjük a kajával. Az általunk megkérdezett fesztiválozók többsége az EFOTT saját élelmiszerboltjában vásárolta meg a reggelire, ebédre, vacsorára, sörkorcsolyára valót, de, mint korábban említettük, a nyilvános konyhapultoknál sütni, főzni is volt lehetőség, képzett séfek segítségével.

Persze sokan próbálták ki a fesztivál valóban gazdag gasztronómiai kínálatát is: lángos, kolbászkülönlegességek, főtt tészták, orosz leves, péksütemények, édes fánkok. És persze az elengedhetetlen strandkaják, valamint legalább féltucat helyen lehetett hamburgerhez jutni, különböző hozzávalókkal. Az első napokban mi is inkább a minőségre mentünk, így kóstoltunk rettentő finom steakszendvicset, vagy csodásan omlós sertéshússal töltött zsemlét. A fesztivál végefelé közeledve azonban már inkább a mennyiséget részesítettük előnyben, ekkor találtunk rá az egyik strandbüfében a klasszikus, "magyaros" hamburgerre: óriási bucizsemle, húspogácsával és csalamádéval töltve.

 

Az étkezési szokások mellett az aktuális fesztiváldivatot is megpróbáltuk szemmel kísérni, de az elmúlt évekhez képest nem sokat változott a trend. A fesztiválozók többsége a praktikusságra helyezi a hangsúlyt, azaz olyan szettet állítanak össze, ami egyaránt megfelel a strandoláshoz, a kora délután megkezdett bulizáshoz, vagy a mosdóba járáshoz is. Persze sokan használnak feltűnőbb kiegészítőket, mint virágkoszorút, vicces vagy elegáns kalapokat, színes hajfestéket, vagy a csak szigorú diétával, és nehéz súlyos emelgetésével elérhető izomzatot.

És persze ki ne felejtsük az extrém szerelésben felbukkanó bulizókat sem, mi például nagyon örültünk annak az állatseregletnek, amelyet az elmúlt napokban láttunk, hiszen belefutottunk krokodilba, tigrisbe, zsiráfba, sőt, unikornissal is találkoztunk.

A szombati koncertek sorát mi a The Luckies-zal kezdtük, akik megbízhatóan hozták az indie blues-rock vonalat. (Az érdeklődök találkozhatnak velük a szerdán induló veszprémi Utcazene Fesztiválon is.) Ezután a Berentzen Stage-nél ismerkedtünk meg a pécsi Grizzly Vibrations együttessel, akik nagyon jó szörf rock zenét hoztak, a velük készült interjúnkat hamarosan olvashatjátok.

Tegnap nem csak jó koncertekre vadásztunk, így jutottunk el a Szkéné Színház sátrába, ahol a Galaxis Útikalauz Stopposoknak című kultikus regény frappáns feldolgozását láthattunk, és meglepő módon nem egyedül, hiszen a sátor dugig megtelt.

A Szkéné Színház meglepően jól formálta színpadra a regényt. A történet fontosabb momentumaiból építették újra a cselekményt úgy, hogy a darabban összesen két színész játszott el hét szerepet. Minimális eszköztárral oldották meg a helyszín és szerepváltásokat is, ami meglehetősen sok helyzetkomikumhoz vezetett, ami a színházi darab sajátja. A 80 perces előadás alatt a Földtől a Földig utaztatták a színészek a közönséget (aki nem érti, ez hogyan lehetséges, ajánlom mihamarabbi elolvasásra a regényt - a szerk), több pontban bevonva őket a darab folyásába is.

Ugyancsak telt ház volt a Belga koncertjén, de mi leginkább a Soerii és Poolek névre hallgató formáció előadására voltunk kíváncsiak. Leginkább trash-popként írhatnánk le a koncert zenei stílusát, de az agyament őrület sem áll távol a valóságtól. A recept alapvetően ismert slágerek remixére épül, amelyet vodkalocsolással, állatjelmezes figurák - zakkant csirke, ropitestű pudli, pajzán elefánt - színpadi kergetőzésével, és teljesen oda nem illő átvezető szövegek harsogásával fűszereztek. A zajos tömeg persze imádta, és vad tombolással kísérte a koncertet.

Az EFOTT utolsó estjén érkezik többek között Tinie Tempah, a Tankcsapda, és az Anna & The Barbies, majd hétfőn jön a szomorú sátorbontás, és a pihenés a következő fesztiválig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!