Hírek

2017.07.20. 08:14

Fejér megyei feje volt a 122 milliót elcsaló bűnbandának

Megbukott az adócsaló őrző-védő vállalkozás

Kocsis Noémi

a NAV munkatársai olyan őrzésvédelemmel foglalkozó bűnözői csoportra csaptak le, amely sem adót, sem járulékot nem fizetett, és ezzel több, mint 212 millió forint kárt okozott az államnak - áll a szervezet friss közleményében. Az elkövetői kört egy Fejér megyei férfi irányította. A céghálózat csúcscége vagyonőröket foglalkoztatott, azonban ezeket a dolgozókat a láncolat alján lévő „bukó” cégekhez jelentették be, de járulékot nem fizettek, a bevételek után pedig nem adóztak. A rövid időn belül felhalmozódott tartozással egyszerűen megszűntek, és a dolgozók egy újabb bukó-céghez kerültek.

Az akcióban a nyomozók 26 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat, kihallgattak 7 gyanúsítottat, 5 céggel szemben eljárást indítottak. A bűnös vagyon visszaszerzésére gépkocsikat, követelést foglaltak le és bankszámlákat zároltak tízmilliós nagyságrendben.

A nyomozók munkáját, a bizonyítékok lefoglalásakor IT szakemberek segítették és közreműködött a NAV Bevetési Igazgatósága és a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága is.

A nyomozást a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja. A bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt az elkövetők akár 10 év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!