Hírek

2015.08.01. 17:55

Nyugodtan lehet fürdeni, napozni, lángost enni a Velencei-tónál

A büfések, üzemeltetők sorra posztolják a közösségi oldalon, hogy a strandjuk változatlanul működik, a partszakaszukon ugyanúgy lehet fürdeni a kiváló minőségű vízben, mint eddig.

Buthy Lilla

A bombaként robbant ügyben egyre inkább az a kérdés, hogy a téves tájékoztatás mekkora kárt okozott a szabályosan működő szabadstrandoknak. A határozatban érintett partszakaszok ugyanis nem szabadstrandok, hanem nyitott partszakaszok, ezeken a fürdőzés az említett határozat megszületése előtt is csak saját felelősségre történhetett.

A büfések, üzemeltetők sorra posztolják a közösségi oldalon, hogy a strandjuk változatlanul működik, a partszakaszukon ugyanúgy lehet fürdeni a kiváló minőségű vízben, mint eddig. Többen gyanúsnak tartják azt is, hogy miért éppen a strandok éjszakáján ment le az ominózus anyag az M1 Híradóban.

Fotó: Koppán Viktor

Egy neve elhallgatását kérő üzemeltető így válaszolt kérdésünkre:

- Önök szerint az M1 ennyire suta vagy béna? Szerintem a Balaton térségét akarták reklámozni. Az adás után az egész interneten végigsöpört ez a kamu hír. Biztos, hogy ez százmilliós bevételhiányt eredményez majd a Velencei-tónál. Vajon ki fizeti meg a híresztelés okozta károkat?

Fotó: Koppán Viktor

Nagy Máté, a Turisztikai Desztinációs Menedzsment velencei egyesületének tagjaként és a Velencei Híradó munkatársaként elmondta, egész nap csörgött a telefonja, túlzás nélkül állítja, hetvenen csak azért hívták fel, hogy megtudják, lehet-e fürdeni a Velencei-tónál.

- Én ma a Szúnyog-szigeten fotózok egy esküvőt. Ma Budapestről és Székesfehérvárról is rengetegen hívtak fel. Egy idő után inkább már kinyomtam a telefonom, és kiírtam a közösségi oldalamra, hogy nyugodtan lehet fürdeni, napozni, lángost enni - mondta.

Kormányhivatal: három velencei-tavi fürdőhelynek nincs engedélye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!