Hírek

2015.06.24. 15:44

Hivatása: szent tanító - Idén két új papot kapott az egyházmegye

Székesfehérvár – Keresztelő Szent János születésének ünnepén Bozai Mártont és Oravecki Attilát pappá szentelte Spányi Antal.

J. Mező Éva

Ebben az évben két új papot és egy diakónust kapott az egyházmegye. A hagyományosan Keresztelő Szent János születéséhez kapcsolódó szentmisén a jubiláns papok is hálát adtak szolgálatukért. A 65 éve pappá szentelt rubinmisés Izeli József, valamint az 50 éve szentelt aranymisés Eberhardt Ferenc és Kandi István betegségük miatt nem lehettek jelen, de ott volt a szintén aranymisés Maklári István és a 25 éve szentelt Boros Zoltán. Spányi Antal püspök beszédében arra intett, hogy tartsák szem előtt mindig a jó pásztor példáját, aki nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon másokat.

Az ünnepen részt vett az egyházmegye valamennyi papja, akik ilyenkor saját szolgálatuk elindulására is emlékeznek. A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományához tartozik, hogy Keresztelő Szent János születésének ünnepét választották a papi felavatás időpontjára, így ez a nap közös emlékeket is idéz. Spányi Antal megyés püspök a most diakónussá avatott Tóth András feladatát így határozta meg: az oltár szolgája. A két új paphoz pedig így szólt: küldetésetek szent tanítói hivatás.

Bozai Márton műszaki egyetemi tanulmányaitól, Oraveczki Attila a színművészi pályáról kanyarodott erre az útra. A főpásztor szentbeszédében így intette őket: - Ezt a küldetést csak egészen odaadott szívvel és lélekkel lehet teljesíteni. Minden megosztottság, könnyebb megoldás keresése, kimagyarázás, e világhoz való alkalmazkodás nem csak a hivatást teszi hiteltelenné, de összetöri Isten ajándékát is bennünk, s odavész az a kegyelem, amit Isten mindnyájunk számára átad, és amiből őszinte szolgálattal, odaadott életünkkel részesítenünk kellene azokat, akiket Isten ránk bízott.

Az újonnan szentelt papok augusztusban tudják meg, hol lesz szolgálati helyük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!