Hírek

2014.09.17. 13:30

Öko-udvart avattak a Tóvárosi Általános Iskolában

Székesfehérvár – Hermann Ottó nevét vette fel az az öko-udvar, amit a 40 éves Tóvárosi Általános Iskolában avattak szerdán.

Házi Péter

Az udvart körülfogó ablakokban a Sárvíz Természetvédelmi Körzet növény- és állatvilágát idézik a színes fotók, ismertetők. De az udvaron láthatóak a Dunántúl nevezetes fáinak rönkjei, évgyűrűi, dézsákban gyógy- és fűszernövények, illetve kitömött állatok, aranysakál, kárókatona, fácán.

Évente egy-egy új tájegységgel szeretnék bővíteni a bemutatót. Fotó: Molnár Artúr

– A hetedik éve öko-szemléletet tanító Tóvárosi Általános Iskolában ez az udvar azt szolgálja, hogy a gyerekek elmélyüljenek a természet ismeretében – mondta Szűcsné Sajtos Katalin igazgató az avatóünnepségen. Hangsúlyozta, évről-évre szeretnék bővíteni a kültéri bemutatót egy-egy új tájegységgel.

Az igazgató megköszönte a széleskörű összefogást: a szülők, kollégák, gyerekek munkáján túl a fehérvári természetvédő civil szervezetek segítségét, valamint a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola közreműködését abban, hogy nagyméretű táblákon mutathatják be a fotókat, leírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!