Hírek

2015.09.02. 15:44

Októberre elkészül az új enyingi rendelőintézet

Enying - A Szent György kórház főigazgatója országgyűlési képviselőkkel közösen tartott bejárást az épülő rendelőintézetben. Tartható az építkezés határideje.

Házi Péter

Évtizedes álom valósul meg Enyingen, ahol már tényleg csak hetek vannak hátra ahhoz, hogy október elejére elkészüljön az új, korszerű rendelőintézet a jelenleg is működő, régi kastélyépülettel szemben - hangsúlyozta a szerdai bejáráson Varga Gábor országgyűlési képviselő és Viplak Tibor enyingi polgármester.

Ha minden igaz, ez év végén már fogadhatja a betegeket az Enyingen épülő új rendelőintézet, a régivel átellenben

Amint Csernavölgyi István, a Szent György kórház főigazgatója emlékeztetett, évekkel korábbi döntés volt, hogy a megye minden logisztikailag fontos pontján legyen modern szakellátó hely. Ennek a fejlesztésnek a része az enyingi, a sárbogárdi és a móri beruházás is. Hangsúlyozta, minden projektjük határidőre befejeződik. Az enyingi új rendelőintézet esetében október végére már a teljesen új műszerek is megérkezhetnek, s ha a hatósági engedélyezés is terv szerint halad, ez év vége felé a gyógyítás is megkezdődhet az épületben.

Varga Gábor országgyűlési képviselő a móri kórház B-épületében megvalósuló fejlesztésről beszélt: betegliftet, három, saját vizesblokkal rendelkező kórtermi szobát alakítanak ki, az emeleten elkülönítő, kegyeleti szoba és akadálymentes fürdő is készül. A két osztály fűtési rendszerét is korszerűsítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!