Hírek

2016.05.18. 13:15

Olvasói levél: „Látnia kellett a rohanó utast, mégis elindult a busszal”

Fehérvár-Tatabánya – Olvasónk szerint a buszsofőr azt kiabálta felé, hogy vigyázzon az életére, a buszvezető szerint viszont annyi hangzott el, hogy neki kell az utasok életére, testi épségére vigyázni.

Házi Péter

Igencsak figyelniük kell a buszsofőröknek, amikor egy ekkora járművel elindulnak. Tavaly a Csíkvári úton történt egy halálos baleset, akkor feltehetően az idős hölgy próbálta a buszt elérni

„Április 26-án, a 17.05 perckor a Csapó utcából induló NLF 432 rendszámú autóbusszal indultam haza, melyre a Piac téri megállóban szálltam fel. Egy hölgy, akit a buszról ismerek, a János vitéz park felől, úgymond „merőlegesen” futott a buszra és már szinte a jármű ajtajánál járt. A vezető az ajtót becsukva elindult a megállóból, annak ellenére, hogy elnézett a hölgy irányába, tehát látnia kellett őt” – írta lapunknak olvasónk, aki azonnal szólt a buszvezetőnek, álljon meg, nyissa ki az ajtót és várja meg a hölgyet. Olvasónk szerint erre a sofőr még jobban elkezdte nyomni a gázt, hogy elinduljon. Végül olvasónk ismételt kérésére aztán megállt a vezető és felengedte a buszra a másik illetőt. – A gépjárművezető hátrakiabált, hogy a menetrendet kell tartania és különben is, mi közöm az egészhez, mit képzelek én. Ezt követően folyamatosan kiabált az irányomba, az utolsó mondata az volt, vigyázzak az életemre – panaszolta hölgy olvasónk, akinek az elmondása szerint az esetet hallotta és látta a buszon utazó egyik fiatalember is, aki ugyancsak fenyegetésként értette az elhangzottakat, de tanúskodni nem volt hajlandó az ügyben.

Megkerestük a KNYKK Zrt-t is, ahol Pruzsina Alice kommunikációs főmunkatárstól megtudtuk, az esetet kivizsgálták, jegyzőkönyvet vettek fel: A sofőr elmondása szerint két perc késéssel tudott az ominózus járattal elindulni, ezért kellett sietnie. Indulás előtt még egyszer belenézett a jobboldali tükörbe, nem akar-e valaki felszállni. Indulás után hallotta a busz egyik utasát kiabálni, hogy ismerőse fut a buszhoz, álljon meg. A jegyzőkönyv szerint a sofőr erre azt válaszolta, hogy ő felel az utasok testi épségéért, életéért és szabálytalanul nem állhat meg. A sofőr szerint ezt érhette félre panaszosunk. Pár másodperccel később, amikor a busz odaért a piros lámpához, a sofőr a szabályok ellenére kinyitotta az ajtót, így az illető mégis fel tudott szállni. A sofőr állítja, nem beszélt sértően, hangját annyira emelte csak meg, hogy hátul is lehessen őt hallani. A KNYKK elnézést kér az utastól, a cég szerint a sofőr hibázott abban, hogy emelt hangon beszélt, de azzal pedig veszélyhelyzetet idézett elő, hogy a piros lámpánál mégis felvette az utast. A buszos cég nyomatékosan felhívta a sofőr figyelmét arra, hogy alaposabban győződjön meg arról az indulások előtt, nem akar-e még valaki felszállni a buszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!