Hírek

2017.06.20. 09:01

Bosszantó: kéregetők a Horvát István utcában (frissítve)

Olvasónk szerint kéregetők nehezítik meg a mindennapokat a székesfehérvári Horvát István utcában.

Civil Tudósítónktól

Olvasónk az alábbi levelet küldte el szerkesztőségüknek:

"Székesfehérvár Horvát István utca, vasúti kereszteződésben rendszerint az autók között sétálva kéregetnek hetek óta 2-3 botladozó. Mi van ha elüti egy autó? Az autósokat is és önmagát is veszélyezteti. Botladoznak az autók között, ha zöldre vált a lámpa vagy dolgaikat végezve a bokor mögé húzódnak, már nem is botladoznak, ja és ha meglátják a rendőrautót akkor már nem is mozgáskorlátozottak, lesétálnak az úttestről ( a napi szükségleteiket is a parkban végzik).

A kéregetés ha azt erőszakosan teszik, illetve ha közlekedési szabályokat sértenek vele, nem minősül szabálysértésnek?
A közterületen elvégzett szükségletek nem esnek a szabálysértési kategóriába? "

Friss:

Amint a közterület-felügyelet vezetőjétől megtudtuk, két-három héttel ezelőtt jelentek meg a Horvát István utca környékén a közlekedési lámpáknál a kéregetők, illetve volt, aki szélvédőmosás ajánlott a várakozó autósoknak. A közterület-felügyelők a térfigyelő kameraék segítségével vették észre a történéseket, s mivel a közterületi koldulás tiltott, így többször is jártak a helyszínen, figyelmeztették az érintetteket. Ezen túl a rendőrség is intézkedett a helyszínen, így Nagypál Róbert elmondása szerint mostanában nem érzékelik a problémát és az intézkedések óta nem érkezett bejelentés hozzájuk


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!