Hírek

2015.06.09. 18:00

Olvasói vélemények, javaslatok az átépített Várkörúttal kapcsolatban

Székesfehérvár - Sok hozzászólás érkezett az átépített Várkörúttal kapcsolatos írásunkhoz. A legtöbben balesetveszélyesnek találják a kőfalat, illetve azt írják, ha csak az útpadkát megspórolták volna, már lenne elég helyük a kocsiknak elférni a buszok mellett.

Házi Péter

„A kavicsfal valóban necces. Én babakocsival mentem át és néztem a sofőr arcát, hogy gázt ad, vagy fékez, látja-e, hogy előttem még van valami, vagy csak engem figyel, hogy hol tartok deréktól felfelé. Meglepődés volt az arcán, mikor észlelte a babakocsit, nyomott egy nagyobb féket" – írja Mónika.

Egy másik kommentelő szerint, ha elhagyták volna a padkát, már akkor elférnének az autósok a busz mellett.

Képünk április közepén, alig két hónapja készült. Már akkor látszott, mileyn magas lesz a fal... Fotó: FMH-archív

„Józan paraszti ésszel nem lett volna elég egy 80 centiméter széles és 10 centiméter magas földkupac, olyan fákkal, amiknek magasan kezdődik a lombja? Hopp a gyalogosoknak nem kellene menekülniük az autósok elől akik semmit nem látnak!" – írja egy másik hozzászóló.

A közlekedésmérnök László hozzászólása szerint a kerékpársáv – funkcióját tekintve – annyi, mintha nem is létezne, de úgy tűnik, sárga festék volt bőven. A biciklisták eddig is tudták, hogy az út jobb oldalán kell közlekedni.

István szerint a fehérvári belváros mindig is nehezen járható volt kelet-nyugati irányban, de most az észak -déli irány is el lett rontva. „Lassan semerre nem lehet közlekedni. Ha ez a cél, akkor sikerült. Csak akkor kellene alternatív útvonal. Szerencsésebb városokban ez úgy szokott lenni, hogy a belvárost csillapítják, de pár háztömbbel kijjebb van egy széles út, amin megy a forgalom. Itt erről szó sincs. A buszöböl hiánya nevetséges, a bicikliút nem is az, csak olyasmi, a kőfal mulatságos."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!