Hírek

2015.10.13. 17:39

Olvasóink voksoltak - Az év orvosa és ápolója is adonyi

Olvasóink szavazatai alapján Kőbányai János nyerte el az Év orvosa, és Sebestyén Andrea az Év ápolója címet. Mindketten adonyiak.

B. Kiss László

A kitüntető címekkel járó, üdülésre váltható utalványokat Zajácz D. Zoltán, a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségi menedzsere, digitális főszerkesztő adta át kedden.

Sebestyén Andrea miként azt elmondta magáról tősgyökeres adonyi, édesanyja pedig körzeti orvos nevelőapja asszistense volt. 1983-ban végezte el az egészségügyi szakközépiskolát Székesfehérváron, és 1988 óta dolgozik az adonyi rendelőben, ahol a kettes számú felnőtt körzet háziorvosának, Glashütter Csabának az asszistense. Kőbányai János 1982-ben végzett a Semmelweis orvostudományi egyetemen.

Sebestyén Andrea és dr. Kőbányai János a redakcióban Fotó: Molnár Artúr

A doktor úr ezután Tatán, illetve a dunaújvárosi kórház belgyógyászati osztályán dolgozott. 1990-ben csábították el Adonyba, ahol az 1-es felnőtt körzet háziorvosa. Felesége, dr. Harkai Klára negyedszázada az adonyi gyermekkörzet orvosa. Mindkettőjüknek nagyon jól esik az, hogy olvasóinktól a tucatnyi orvos és ápoló közül éppen ők kapták a legtöbb szavazatot. Ebben azonban – saját személyes érdemükön túl – része van kollégáiknak is – vélik. Adonyban mindkét felnőtt háziorvos két asszisztens társaságában rendel, ez által a betegfogadás gördülékenyebb, s lerövidül a várakozási idő. Az adonyi egészségügyi dolgozók – beleértve a két védőnőt is – hosszú évek óta dolgoznak együtt, a jó munkakapcsolaton túl barátság is kialakult közöttük. Munkájuk során együttműködnek egymással. Ahogy Kőbányai János fogalmazott, mintegy csoportpraxisként működik a két körzet. A rendelőben pedig a rendelési időn túl is található általában egy asszisztens, ami szerencsés helyzet a betegek számára. Korábban Adonyban is vállalkozásban dolgoztak az orvosok, 10 év óta azonban közalkalmazottak. A település önkormányzata szívén viseli a helyi egészségügyet, nem csak erkölcsileg, de anyagilag is támogatja azt – derült ki az Év orvosa és az Év ápolója szavaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!