Hírek

2016.10.26. 14:05

Önkéntes tűzoltókat toboroz a Fehérvári Tűzoltó Egyesület

Székesfehérvár – Április óta már 23 esetben segítettek a Fehérvári Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói a hivatásos bajtársaiknak. Az új elnökség tagtoborzást is indít, hogy szintet lépjenek.

Házi Péter

A 63-as út menti bálatűznél is ott voltak, de a Budai úton leszakadt vezeték őrzésében is részt vettek a Fehérvári Tűzoltó Egyesüket tagjai. Amint Koppán Viktor, az egyesület újonnan megválasztott elnöke elmondta, öröm számukra, hogy a műveletirányítástól már ők is jelzést kapnak a káresetekről, céljuk pedig az, hogy szintet lépve még több esetben tudjanak részt venni a beavatkozásokban.

Ennek érdekében tagtoborzó kampányt indítanak: várják azokat az önkénteseket, akik szeretnék elvégezni a 40 órás alapfokú tanfolyamot, amelynek birtokában a vonulós tűzoltóautóra is felszállhatnak az önkéntesek. Az új parancsnok, Molnár János (aki hivatásos tűzoltó Fehérváron) azt hangsúlyozta, már több hivatásos kolléga is tagja az egyesületnek, ez pedig segíti a magas szintű szakmai munkát. Magosi Lajos, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntésében ösztönzést adott a tervek megvalósításához, s azt kívánta, minél több fiatallal is sikerüljön megismertetni a tűzoltók szép hivatását.

Elismeréssel szólt az egyesület eddigi munkájáról Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, aki megköszönte Varga Lajos korábbi elnök tevékenységét. Ő egyébként a nyugdíjas korú tagok összefogásához és a szervezet társadalmi szerepvállalásához nyújt a jövőben hathatós segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!