Hírek

2016.07.24. 18:30

Önkéntesek a tónál

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemről érkeztek hallgatók a Gárdonyi Rendőrkapitányság állományába : nyáron ők és önkéntes diákjárőrök is segítenek abban, hogy önfeledt legyen a tóparti nyaralás.

Buthy Lilla

Varga Péter a gárdonyi kapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője elmondta a rendőrtanulók közös járőrszolgálatot látnak el a hivatásos járőrökkel. Nekik intézkedési jogkörük még nincsen, de az iskolában tanult, elméleti tudásukat - a hivatásos rendőrök mellett - kipróbálhatják a gyakorlatban is. A diákjárőrök napi nyolc órában figyelnek a zsúfolt strandokon az emberek vagyontárgyaira a turisztikai szezonban. Ugyancsak a Velencei-tó melletti frekventált településeken, a strandokon találkozhatunk a diákjárőrök mellett az önkéntesekkel is, akik jó tanácsokkal, prevenciós prospektusokkal és puszta jelenlétükkel is a bűnmegelőzést segítik.

A szezonban önkéntesek és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendőrhallgatói is segítik a gárdonyi kapitányság munkáját Fotó: police.hu

A bűnmegelőzés eredményességéhez természetesen - a megerősített rendőri jelenlét mellett - a fürdőzők hozzáállása is fontos: sajnos még mindig kevesen használják az értékmegőrzőket, csak törölközővel takarják le a táskáikat és még mindig sok készpénzt visznek a strandokra.

Az önkéntesek között ismerős arcot is felfedeztünk, Vörös Sárát, a Fehérvár Szépe- Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyünk 2012. évi királynőjét, aki diákjárőrökkel közreműködve, szórólapokkal hívta fel a lakosság és a nyaralók figyelmét az értékeik védelmére és az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!