Hírek

2017.08.04. 15:01

Önkormányzati és TAO-támogatással vett új buszt a Fehérvár Vízilabda SE

Székesfehérvár – Új, saját buszra tett szert a Fehérvár Vízilabda SE csapata, melyhez a város önkormányzata is támogatást nyújtott. A busz első útján Pécsre indult pénteken, edzőtáborozni viszi az ifi és a serdülő korosztályt.

ÖKK

A fehérvári pólócsapatnak nagy előrelépés az új, Mercedes típusú kisbusz, amely a gárda sajátjaként funkcionál. Az utazások kényelmesebbé, könnyebben szervezhetővé válnak, valamint hosszú távon a költségvetés szempontjából szintén előnyösebb a saját jármű. Korábban bérelt buszokkal oldották meg az utazást a pólósok, ezért is nyújtott sokkal kedvezőbb alternatívát egy csapatbusz vásárlása.

A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőséget használta ki a klub a beruházáshoz. A kisbusz teljes árának (23 000 000 forint) harminc százalékát kellett az FVSE-nek önrészként előteremtenie, ehhez kaptak segítő kezet Székesfehérvár Önkormányzatától, a város a szükséges összeg felével támogatta az egyesületet. A busz első útján Pécsre indult, ahová edzőtáborozni viszi az ifi és serdülő korosztályt. Indulás előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester találkozott a klub vezetőivel és a fiatal pólósokkal.

„A TAO rendszerében jutott hozzá a Fehérvár Vízilabda SE a buszhoz, a város az önerőben tudott segíteni a klubnak, illetve nyugodtan mondhatjuk, a fiataloknak, akik majd utazni fognak vele." - mondta a polgármester. „Jogos felvetés volt, hogy egy ilyen eszközzel könnyebbé lehet tenni a csapat életét, a közlekedési nehézségeket enyhítheti, az energiákat így a játékra lehet összpontosítani. Szívesen nyújtottunk támogatást. Hogy mit jelentenek a vizes sportok, azt most láthattuk a világbajnokságon. Akár az úszásra, akár a vízilabdára gondolunk, sok ezer ember látogatott ki az eseményre, boldog, mosolygós arcokat láttunk, ami annak is köszönhető, hogy ott vagyunk a világ élvonalában.

Fotó: Bácskai Gergely

Örömteli, hogy vízilabdában Fehérvárnak is van egy erős műhelye. A klub úgy dekoráltatta ki ezt a kisbuszt, hogy messziről látszik: fehérvári. Ez azért fontos, mert a fiatalok, akik felszállnak majd rá, mindig érezni fogják, hova tartoznak, és a lokálpatriotizmus nagyon kell a sportban. Kell, hogy érezzék a város törődését, szeretetét, másfelől legyenek büszkék rá, hogy ide tartoznak. Sokat beszélünk róla, hogy itthon kell tartani a fiatalokat, ennek egyik eszköze, ha érzik azt, hogy értük történnek a dolgok. Azt gondolom, ebben az esetben érezni fogják."

Gyöngyösi János klubelnök is kiemelte, hogy komoly logisztikai és anyagi segítség az új jármű, amelyet maximálisan ki fog használni az egyesület valamennyi korosztályos csapata.

„Tíz csapatot versenyeztetünk, gyakorlatilag minden hétvégén menni fog a busz. Edzőmeccsek, edzőtáborok és az ország számos pontján rendezett bajnoki találkozók váltak egyszerűbben elérhetővé." - emelte ki Gyöngyösi János. „Százötvennyolc igazolt játékosunk van a legkisebbektől a tizennyolc évesekig, ők fogják ezt a buszt heti rendszerességgel használni. A jövőben törekedni szeretne a klub arra, hogy itt tartsuk a játékosainkat, ne menjenek el másik csapatba. Ha éveken át sikerül a fiatalokat megtartani, akkor a későbbiekben lehet egy jó felnőtt csapatunk is. Eddig rengeteg volt az utazási költség, ezen tudunk csökkenteni a busszal, ez is megkönnyítheti a fiataloknak, hogy hosszabb távon is minket válasszanak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!