Hírek

2017.07.23. 11:31

Tóka Ágoston második lett az egyik legjelentősebb nemzetközi orgonaversenyen

A fehérvári származású orgonista, Tóka Ágoston ezúttal egy angliai versenyen bizonyított.

FMH-információ

„Örömmel és hálaadással tudatom az értem szurkolókkal, hogy a minap 2. díjat és Bach-különdíjat nyertem St. Albansban (Anglia), a világviszonylatban is egyik legjelentősebb nemzetközi orgonaversenyen!”- olvasható a fehérvári kötődésű orgonaművész, Tóka Ágoston közösségi oldalán a remek hír.

A fiatalember már nem először szerepel jól nemzetközi versenyen: nemrég akkor írtunk róla, amikor a franciaországi Bethune-ben ért el negyedik helyezést egy szintén rangos megmérettetésen. Ám korábbi sikerei is vannak. Most azonban a legfrissebbnek örül, hiszen a St. Albans International Organ Festival kiemelkedő verseny.

A több fordulós versenyre két előválogató után tizenhatan jutottak be. Ágoston ezen a héten többször is bizonyított: a szerdai továbbjutás (amikor nyolcan léptek föl) után pénteken és szombaton következett a döntő. Nagy energiákra volt szüksége, a három versenyző közül ráadásul ő volt az egyetlen európai származású. Az első díjat és a közönség elismerését végül egy új zélandi fiatalember, Thomas Gaynor nyerte.

Fotó: Tóka Ágoston

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!