Hírek

2015.12.28. 18:18

Országszerte hihetetlenül nagy érdeklődést váltott ki a fehér hajjal született Bence

Ritka, de nem rendellenes. Így foglalható össze annak az orvosnak a véleménye, aki karácsonykor a világra segítette Bencét. A kisfiú, mint azt elsőként adtuk hírül, hófehér hajjal született karácsonykor.

B. Kiss László

Nyilvánvalóan ritka variációval van dolgunk, ám abban, hogy Bence fehér hajjal látta meg a napvilágot, véleménye szerint, nincs semmi rendellenes – mondta el érdeklődésünkre Orosz Gábor, a szakorvos, aki karácsony másnapján, a fehérvári kórházban levezette a szülést. A doktor szerint a dolog háttérében pigmenthiány áll, ami öröklődhetett. Érdekes mód, már a kisfiú megszületését megelőzően, a nőgyógyászati vizsgálatok során is látni lehetett, hogy a babának fehér az üstöke – tudtuk meg Orosz Gábortól, aki szerint az újszülött későbbi életét csak annyiban befolyásolja majd különleges hajszíne, hogy az átlagosnál érzékenyebb lesz a napfényre, illetve az UV sugárzásra. Csincsa Bence december 26-án délelőtt született, 3350 grammot nyomot, hossza pedig 54 centiméter volt. A Fejér Megyei Hírlapban hétfőn megjelent cikk óriási érdeklődést generált, több tévéstáb is felkereste a kismamát a kórházban. A vasárnapi délutáni látogatásunkat követően hétfőn is felkerestük a fehérvári kórházban Bencét és édesanyját, Klaudiát. Természetesen jelen volt Tamás, a boldog édesapa is. Míg az újszülött szopott, mi a folyosón beszélgettünk.

Bence, a tejfehér hajú újszülött édesanyjával és édesapjával

Apukája tréfásan szőke hercegnek keresztelte el kisfiát, akinek egyébként – mint most megtudtuk tőle – kék színű a szeme. A fehér hajú újszülött hétfőn ultrahang, illetve hallásvizsgálaton is átesett. Még vért is vesznek majd tőle, amelyet a fővárosba küldenek – tudtuk meg Tamástól, aki szerint ezek olyan rutinvizsgálatok, amelyet minden frissen a világra jött gyereknél elvégeznek. Bence jó gyerek, eszik, alszik, eszik eszik – fogalmazott az édesapa.  Cikkünket követően egymásnak adták a tévéstábok a kilincset a fehérvári kórházban. A családnak ennyi elég is volt a hirtelen jött, nagy népszerűségből – mondta el az apa lapunknak. Bence hihetetlen érdeklődést váltott ki, a feol.hu-n csaknem 60 ezren kattintottak egy nap alatt a róla szóló cikkre. Számosan kommentálták is ott a cikkünket. Egy olvasó – roppant megható módon – „édes kicsi hópihének” nevezte hozzászólásában a tejfehér hajú újszülöttet, akinek édesanyjára mozgalmas napok várnak. Nem elég neki a kicsi, január 8-án vizsgáznia is kell a főiskolán, amelyet munka mellett végez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!