Hírek

2017.06.02. 17:45

Országzászló és tanúsítvány - Ünnepség a Fehérvári városházán

SZÉKESFEHÉRVÁR - A tervezett Országzászló Emlékmű nemzeti lobogójának mintapéldányát adták át ünnepélyes keretek között pénteken a Városházán.

Bokros Judit

Székesfehérváron 1936. május 24-én Országzászló teret, Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékművet avattak. Az önkormányzat tavaly májusban társadalmi szervezetekkel megállapodott abban: lehetőleg 2018. június 4-ig helyreállítják a tér korábbi állapotát, és ott újraavatják az Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékművet.

Az átadásra a Városház téren át vonultak az emlékművet, a tér felújítását szorgalmazó társadalmi szervezetek képviselői
Fotó: KV

A tervezett átadás előtt egy évvel a védnökséget vállaló Fejér Szövetség elkészíttette a nemzeti lobogó mintapéldányát, amelyet pénteken délután adtak át a Városházán Cser-Palkovics András polgármesternek.

A Fejér Szövetség és a jelenlévő társult szervezetek, valamint a polgármester aláírtak továbbá egy tanúsítványt az átadásról és a tervezett emlékmű feletti védnökségről. Cser-Palkovics András kifejezte: megtiszteltetésnek veszi, hogy átvehette a nemzeti lobogót, a tanúsítványt pedig Fehérvár mindenkori polgármesterének nevében írja alá.

A felvonuló résztvevők este a trianoni békediktátumról is megemlékeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!