Hírek

2014.08.27. 08:34

Összedőlt az állványzat a Széchenyi úton - újra kellett éleszteni egy munkást (frissítve)

Székesfehérvár - Baleset történt a felújítás alatt álló Széchenyi úti vasúti felüljárónál. Információink szerint egy konténerszállító autó az alagútból kijövet magával rántotta az állványzatot, amelyen egy munkás dolgozott a vasúti sínek mellett.

Házi Péter

15:48 A baleset körülményeinek kivizsgálását a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkavédelmi Felügyelősége megkezdte - tájékoztatta a feol.hu-t Jankó Zoltán igazgató, akitől megtudtuk, azonnali helyszíni intézkedésként leállították a munkát a leesés-veszélyessé vált munkaterületen.

13:36 A székesfehérvári vasúti csomópont felújítását megrendelő Nemzeti Infrastruktúrafejelsztő Zrt. közleményt juttatott el lapunkhoz: 

A székesfehérvári vasútállomás felújítása során szerda reggel a Széchenyi úti közúti aluljárónál baleset történt. Az aluljáró korszerűsítése miatt már több hete félpályás útzár van érvényben. A munkavégzéshez az SDD Konzorcium állványzatot állított fel. Az aluljáró környezetében 30 km/h sebességkorlátozás van érvényben, valamint 3,70 méter magasság feletti járművel behajtani tilos!

Ennek ellenére reggel 9:00 órakor egy közel 4,0m magas Scania típusú konténerszállító teherautó a centrum felől az M7 felé haladva a forgalomkorlátozó táblákat figyelmen kívül hagyva behajtott a munkaterület alá, ahol nekiütközött az állványzatnak és leszakította azt. Az állványzaton egy munkás dolgozott, aki a baleset következtében leesett és sérülést szenvedett. A helyszínre kiérkező mentők elszállították a sérültet, a rendőri intézkedés folyamatban van.

11:52 Fél tizenkettő tájban az aluljáró azon oldalán, ahol a zsaluzat nem sérült meg, elindult a forgalom: az autók felváltva haladhatnak mindkét irányba, így megszűnt a nagy torlódás.

11:23 A feol a helyszínen a környékbeliektől úgy tudja, hogy a Széchenyi úti felüljárónál történt balesetben megsérült munkást a helyszínen újra kellett éleszteni.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint az állványzaton tartózkodó 40 év körüli munkást a mentők súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban szállították a székesfehérvári kórházba.

11:19 A feol kérdésére a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense elmondta: a Széchenyi úti felüljárónál történt balesetben egy ember sérült meg, akit azonnal kórházba szállították. Sérülésének fokáról nem kaptunk információt.

A helyszínen azon dolgoznak, hogy minél hamarabb járható legyen az út. Tudósítónk a helyszínen sok törmeléket látott.

Tizenegy órakor azt az információt kaptuk munkatársunktól, hogy a Széchenyi úton a város felől érkezőket már engedik a Csíkvári úti körforgalom felé, de az ellenkező irányból még nem járható az aluljáró.

Fotó: Házi Péter

10:33 Mint a helyszínen információkkal szolgáló szemtanúktól megtudtuk, egy munkás megsérült, a Csíkvári úti körforgalomnál terelik a járműveket a Videoton stadion irányába, és hatalmas a dugó, mert a város felől érkezve sem közelíthető meg a Széchenyi út, így aki abból íz irányból érkezik, inkább válassza az elkerülőt. (A feol a helyszínen tartózkodó tudósítójától is többen érdeklődtek, merre lehet elhagyni a várost a Balaton felé.) A balesetet okozó teherautó még most is a helyszínen van, a tetején látható a gerendát, amelynek elmozdulása vélhetően a baleset okozója. A rendőrség e percekben is helyszínel, a Munkabiztonsági felügyelőség munkatársaival együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!