Hírek

2016.07.25. 15:46

Összefogtak a közösségi oldalon, és kitakarították a játszóteret az agárdi anyukák

Agárd – Összefogtak az agárdi anyukák: lapátot, seprűt, gereblyét és szemeteszsákot ragadtak és társadalmi munka keretében rendbe tették az agárdi vasút közelében található játszóteret.

Buthy Lilla

Először a közösségi oldalra írt egy bejegyzést Bécsy-Nemes Anikó, melyhez képeket is csatolt. Arra volt kíváncsi, kihez kell fordulnia annak érdekében, hogy eltűnjön a szemét a vasút melletti játszótérről, ahol a padokon szórakozó fiatalok is sok cigarettacsikket hagynak maguk után, és ahol a kukákból a szél rendszeresen széthordja a szemetet. A bejegyzést „kommentzápor" követte, majd az ötlet a szülői összefogásról, hogy nem várnak az illetékesekre. Szervezni kezdték az önálló akciót, végül hat édesanya találkozott szombaton a játszótéren. Húsz perc intenzív munka, és két nagy szemeteszsák megpakolása után végre rend lett. Még arra is odafigyeltek, hogy szelektíven gyűjtsék össze a szemetet. Nem tudják, hogy meddig tart, de most örülnek az eredménynek.

Az anyukák közösen szedték össze a szemetet. A képen balról jobbra: Szentirmay Éva, Szabó Anita, Nagy Kaszap Ditta, Bécsy-Nemes Anikó, Acsay Noémi, Strémen-Buzás Judit

– Utána még egy órán át ott, tiszta környezetben játszottak a gyerkőceink. Ez volt az egészben a legjobb. Egyébként nem ismertük egymást, de mindenkinek fontos volt, hogy a gyermekeink tiszta környezetben játszhassanak – mesélte az agárdi édesanya. – A kisbabám most múlt egy éves, a homokozóban rendszeresen összeszedegeti a csikkeket, és félő, hogy a szájába is veszi. Ezen a játszótéren nagy az átmenő forgalom, frekventált területen van, de talán megoldás lehetne, ha elkerítenék a területet, és a polgárőrség nyitná és zárná. Így nem lenne kutyapiszok sem – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!