Hírek

2015.05.08. 18:53

700 millióból épül az évtizedek óta várt új enyingi rendelőintézet

Enying - Hétszáz millió forintból valóra válhat az enyingiek régi álma: új, ezer négyzetméteres rendelőintézet épül a mezőföldi kisvárosban. Az alapkövét pénteken helyezték el, ősztől már fogadnia kell a betegeket.

Házi Péter

- Már 2007-ben szó volt az enyingi rendelőintézet rossz állapota miatti felújításról, esetleg új építéséről. Régóta várja a város és a környék lakossága a korszerű rendelőt, most végre valóra válhat ez az álom. Sietnie kell akivitelezőnek, hiszen alig 160 nap múlva el kell készülnie az új épületnek - mondta Varga Gábor, a körzet országgyűlési képviselője az új rendelőintézet ünnepélyes alapkőletételén, amelyet tegnap tartottak, átellenben a most még a Batthyány-kastélyban működő rendelőintézet épületével. Varga Gábor arra is kitért: Nem engedhetjük meg azt a tragédiát, ami sajnos megtörtént az enyingi csatornázás alatt, ezért különösen kérem a munkaügyi felügyelőséget, kiemelten figyelje ezt a beruházást.

Varga Gábor , Viplak Tibor és Csernavölgyi István az alapkőletételen: ősszel itt már rendelnek
Fotó: Házi Péter

Viplak Tibor enyingi polgármester az évtizedek óta dédelgetett álomról, a modern szakellátó intézetről beszélt. Mint mondta, bízik benne, hogy idővel az alapellátás is átkerülhet ide és egy komplex egészségügyi centrum jöhet majd létre. A polgármester a megvalósuló szennyvízcsatornának, az új rendelőnek köszönhetően abban is bízik, hogy Enying megtartó ereje, családbarát mivolta is erősödik, s pozitívan változik a településről kialakult kép.

- Ez a fejlesztés járt Enyingnek és a térségnek - fogalmazott Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, aki felidézte, hogy két és fél éve Sárbogárdon adták át a felújított rendelőt, hogy Móron is zajlik a fejlesztés, és Csákváron is szó van erről, egyszóval a cél az integrált szakellátás megerősítése a megyében. Mint mondta, ősztől korszerű műszerekkel nyit a rendelőintézet, ám a munka, a tartalommal való megtöltés, a várakozási idők csökkentése ezután következik.

A Batthyány-kastélyba ötven évvel ezelőtt költözött be a járóbeteg szakellátás, ma 13 féle szakrendelés érhető el itt, az ezer négyzetméteres, kétemeletes új épület átadásával azon is el kell gondolkodni, mi legyen az egykori kastély sorsa.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!