Hírek

2017.08.16. 18:10

Ők lettek az idei jutalmazottak - Átadták a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat a Bory-várban

SZÉKESFEHÉRVÁR - Átadták a Bory-vár udvarán a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíjakat, valamint a Deák Dénes Díjat és a Deák Dénes Ösztöndíjat szerdán.

Laci Patrícia

Szerdán délután a Bory-várban adták át a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat, a Deák Dénes Ösztöndíjat és a Deák Dénes Díjat. A Lánczos-Szekfű Ösztöndíjat az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítéli a hozzá tartozó anyagi támogatással együtt, akik az oktatás, a tudomány, a művészet terén munkálkodnak. A Deák Dénes Díjat az idei évben Altorjay András vehette át Székesfehérvár közéleti, kulturális életében végzett példát adó tevékenysége, művészetpártoló munkássága elismeréseként. Az ösztöndíjat Gärtner Petra művészettörténész kapta.

Hagyomány, hogy a Királyi Napok rendezvénysorozat keretében adják át a Deák Dénes Díjat, a Deák Dénes Ösztöndíjat, illetve a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíjakat, ez idén sem volt másképp, az ünnepi díjátadót szerda délután tartották meg Székesfehérvár kulturális életének egyik központi helyén, a Bory-várban.

A Bory-várban ünnepélyes keretek között került sor a Deák Dénes Díj és Ösztöndíj, valamint a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíjak átadására, melyeket az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítéli oda, akik a tudomány, a művészet, illetve a társadalompolitika terén végeznek színvonalas alkotómunkát   Fotó: Koppán Viktor

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a sikeres pályázók munkái a jövőben a város szellemi életét gyarapítják, illetve olyan maradandó dolgokat hoznak létre, amelyek a város közösségi életét fogják erősíteni. Bobory Zoltán, a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriumi elnöke beszédében elmondta, számukra fontos a pályázók munkája, hiszen ez is azt jelzi, mennyire nagy az élet Székesfehérváron.

Székesfehérvár közéleti, kulturális életében végzett példát adó tevékenységéért és művészetpártoló munkásságáért Altorjay András kardiológusnak ítélték oda a Deák Dénes Díjat idén. A Deák Dénes Ösztöndíjat Gärtner Petra művészettörténész, a Szent István Király Múzeum munkatársa nyerte el ebben az évben.

Altorjay András kardiológus kapta a Deák Dénes-díjat

A művészettörténész az Aba Novák Vilmos falképeinek kutatása témában pályázott. A Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíjat idén Arató Antal, Burján Zsigmond, Branczeiz Zsuzsa, Busics György, Csitáry-Hock Tamás, Csutiné Schleer Erzsébet, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Énekkara, Gärtner Petra, Hady Nikolett, Kosztics László, Kozma Ágnes, Kováts György, Kováts Györgyné Újvári Éva, László Zsolt, Saitos Lajos, Sebők Melinda, Somos Ákos, Ujházi János, Vakler Lajos, Végváry Beatrix és a Vox Mirabilis Közhasznú Kultúrális Egyesület képviselői vehették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!