Hírek

2014.08.17. 16:35

Ösztöndíjat nyertek - Csutiné Schleer Erzsébet kapta a Deák díjat

Székesfehérvár - A Bory-várban adták át szombaton a Lánczos-Szekfű ösztöndíjakat, a Deák Dénes Ösztöndíjat és a Deák Dénes Díjat.

B. Kiss László

 

A Lánczos-Szekfű Ösztöndíjat a kuratóriuma azoknak ítéli, akik az oktatás, a tudomány, a művészet, illetve a társadalompolitika terén munkálkodnak. A Deák Ösztöndíjjal évi 1500 dollárnak megfelelő összeg és egy budapesti lakás ideiglenes használati joga jár. Cser-Palkovics András polgármester beszédében kiemelte, hogy Székesfehérvár megtelt élettel, és az idei pályázatok szép száma azt mutatja, hogy tele van lélekkel is. A Deák Dénes Díjat, melyet az alapító saját vagyonából hozott létre, a Székesfehérvárért végzett áldozatos, magas színvonalú, elkötelezett városépítő és szépítő munkájáért Csutiné Schleer Erzsébetnek építészmérnöknek ítélte oda kuratórium. Deák ösztöndíjban az idén Reich Szabina Gréta régész, történész részesült.

Lánczos-Szekfű ösztöndíjat Adorján Viktor, a Gőczéné Molnár Anikó – Csillag László alkotópáros, Heiter Tamás, Izinger Katalin, a Kodolányi Főiskola szépírói kurzusának hallgatói, továbbá Lángi József, László Zsolt, Magony Imre, Pásztor Bertalan, Szegedi Kovács György, Szikra János, Szőcs Huba László és Vályi Csilla kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!