Hírek

2016.08.01. 07:35

Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból

Az elsőfokú viharjelzésben a rendőrök vitorlázókat és kajakosokat vittek partra.

A vízi körzeti megbízottak 2016. július 31-én délután arról kaptak bejelentést, hogy egy hajó a Velencei-tó Pörös bokra elnevezésű területén segítségre szorul. A vízi rendőrök azt tapasztalták, hogy a hajó fennakadt a nádszigeten, ezért a rajta tartózkodó férjet és feleséget, valamint 10 éves gyermeküket szolgálati járművükbe segítették, a vitorlást pedig a partra vontatták. A házaspár elmondta, hogy azért jutottak bajba, mert nem rendelkeztek kellő rutinnal, így az elsőfokú viharjelzésben és szokatlan déli szélben nem tudták irányítani az eszközt.

A vízi rendőrök 2016. július 31-én délután kaptak bejelentést arról, hogy Pákozd, Szúnyog szigetről két személy másfél órával korábban kajakozni indult, azonban az elsőfokú viharjelzés ellenére nem tértek vissza. A rendőrök a kajakosok keresésére indultak és a Rigya elnevezésű vízterületen a felborult eszközbe kapaszkodva találták meg őket. A 27 éves mátyásdombi és 28 éves szabadegyházi lakost szolgálati hajójukkal biztonságosan partra vitték. A két férfi elmondta, hogy az erős szélben többször beborultak a vízbe, erejük elfogyott, a kajakból már nem tudták kiborítani a vizet, ezért önerejükből nem tudtak a partra jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!