Hírek

2016.05.01. 10:53

Öten a polgármesteri székért Jenőben

Jenő – Öt jelölt méretteti meg magát egy hét múlva az 1300-as lélekszámú településen az időközi polgármester-választáson. Hatan vágtak neki, időközben az egyik jelölt visszalépett.

V. Varga József

Amint beszámoltunk róla: Varga István január végi levelében lemondott polgármesteri tisztségéről, a pozíció február elsejétől megüresedett. Az elöljáró lapunk kérdésére megerősítette lemondását, de kommentálni nem kívánta. Az ügyeket az átmeneti időszakban a képviselő-testület – Frikton Károlyné alpolgármester vezetésével – vitte tovább. A helyi választási bizottság a lemondás miatt megüresedett polgármesteri tisztség betöltésére május 8-ára tűzte ki a településen az időközi polgármester-választást. A jelöltet április 4-ig kellett bejelenteni, a jelöltséghez 32 ajánlás szükségeltetett. Hatan jelöltették magukat, és a választási bizottság sorsolása alapján eldőlt, hogy a polgármesterjelöltek milyen sorrendben kerülnek a szavazólapra (a hat indulóból öten függetlenek). A sorrend a szavazólapon: Klimáné Kerekes Ildikó, Veres Péter (Munkáspárt), Kolmer Péter, Varga István, Fister Ferencné és Gárdonyiné Nagy Mária. Megkezdődött és tart a választási kampányidőszak. Időközben Frankné Gőcze Zita jegyző és Grund Pálné, a helyi választási bizottság elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy az egyik jelölt, Varga István április 14-én visszalépett, így őt törölték a nyilvántartásból. A korábbi elöljáró nem kommentálta lapunknak döntését. Öten maradtak ringben, választás május 8-án, vasárnap, szavazni 6-tól 19 óráig lehet. A jelöltek közül az lesz a polgármester, aki a legtöbb szavazatot kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!