Hírek

2015.04.27. 17:15

Ötéves kislányt bántott

Székesfehérvár – Pénteken történt az az eset, aminek során egy többszörösen büntetett előéletű férfi egy ötéves kislánnyal erőszakoskodott.

Zsigó Ferenc

„A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki április 24-én a délutáni órákban, Szabadbattyánban egy ötéves gyermeket a személygépkocsijába csalt, őt a személygépkocsival lakóhelyétől távolabb vitte, ott részben levetkőztette és vele szexuális cselekményt végzett" – tudatta szerkesztőségünkkel a történteket a megyei főügyészség szóvivője. Jászberényiné Király Teodóra elmondta, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, aki főként kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális jellegű bűncselekmények miatt volt elítélve, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló jellegű bűncselekményt követne el. Ezért az ügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta előzetes letartóztatását.

A Székesfehérvári Járásbíróság hétfő délután az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amely döntés nem jogerős, mert a gyanúsított fellebbezett.

A fellebbezés ellenére azonban – tudtuk meg a szóvivőtől – a férfi a BV-intézetben, rács mögött marad a másodfokú döntésig. Ami néhány napon belül várható, s minden bizonnyal megerősíti az első fokú határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!