Hírek

2016.01.20. 17:42

Ötszázért bármit vihetnek: átverésgyanús végkiárusítás?

Székesfehérvár – Ötszáz forint lesz minden termék – hirdette meg végkiárusítását egy magát „osztrák bolhapiacnak” tituláló üzlet. Többen csalódottan távoztak, ugyanis ennél jóval drágább volt több műszaki cikk, másrészt a közösségi oldalon ígértekkel szemben ajándékot sem kaptak, akik megosztották a hírt.

Házi Péter

„A nagy érdeklődésre való tekintettel még 2016. január 21-én reggel 9 órától - a készlet erejéig vagy 16 óráig értékesítjük termékeinket. Minden termék 500 forint. Tv, mikro, kávéfőzőgép, sütők, ruhák, játékok, grill sütők, porszívók, elektromos cigik, minden darab 500 forint. Mindenki aki megosztja ezt a szöveget, kap tőlünk ajándékba jan. 20-án egy farmert vagy pólót vagy inget vagy női felsőt, amit a Kedves Megosztónk választ!” – erre az ajánlatra sokan kaptak, nem véletlenül állt kora reggel vagy hetven-nyolcvan ember az ominózus Távírda utcai üzlet előtt, volt, aki Tatabányáról autózott Fehérvárra, hogy a nyitásra itt legyen. Kilenckor aztán beengedték az embereket az alagsorban lévő helyiségbe, ahol meg sem lehetett mozdulni a tömegtől.

Sokan azonban már néhány perc múlva ott is hagyták a boltot, mert, amint panaszolták, a facebook-os hírverés alapján várttal ellentétben kevés használható dolgot lehetett találni. Az egyik érdeklődő meg is jegyezte, ezeket a húszéves kávéfőzőket nem csak Ausztriában, de itthon is kidobnánk. Azért volt, aki talált megvásárlásra érdemes holmit, többen viszont azért csalódtak, mert nem minden került ötszáz forintba, volt, amit többezerért kínáltak. A kabátok fölé viszont ki volt írva, hogy 8000 forint helyett 500-ért árulják őket, ám egyesek véleménye szerint azok még ennyit sem értek meg. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ötszáz forintnál olcsóbb termékek is voltak, női ruhák, kisebb csetresek, de a porszívókból, mikrókból és háztartási gépekből, amiért a legtöbben jöttek, nem volt választék. (A legnagyobb nyertes valószínűleg az volt, aki kétezer forintért hozzájutott egy monitorhoz.)

December óta egyébként ez már a harmadik „végkiárusítása” volt az üzletnek, éppen ezért megkérdeztük a kft. ügyvezetőjét, hányszor terveznek még végkiárusítást. Az illető kérdésünkre annyit mondott, valóban decemberben kezdték a megmaradt termékek kiárusítását, nem véletlen, hogy egyre kevesebb a termék, hiszen hamarosan bezárják az üzletet. Arra a kérdésre, miért maradt el az ajándék és miért nem volt a meghirdetettnek megfelelően minden darab ötszáz forint, annyit mondott, nem ő írta ki ezt a közösségi oldalra. Hogy ki, azt nem sikerült megtudnunk. Azt viszont igen, hogy a bolhapiac valójában egy külföldi vállalkozó érdekeltsége. Tanulság? Talán annyi, hogy a magyar embert minden érdekli, ami ötszázért van. Úgy tűnik, ezzel a szöveggel mindent el lehet adni, csak ki kell várni az idejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!