Ötven éve ballagtak el - Huszonketten vettek részt az estébe nyúló találkozón

2017. július 07., 08:00 szerző: Szanyi-Nagy Judit
komment
Az általános iskolás osztálytársak ötven év után tartották második találkozójukat. Volt mit mesélniük egymásnak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A harminchárom fős osztályból huszonketten vettek részt az ötvenéves osztálytalálkozón. Az általános iskola 1967-ben végzett tanulói nagy örömmel fogadták egymást, még annak ellenére is, hogy - ahogyan az egyik diáktárs, Böcz Józsefné fogalmazott - újra be kellett mutatkozniuk egymásnak.

- Az első osztálytalálkozónkat rendesen megtartottuk: öt év elteltével találkoztunk. Aztán ez a szép szokás valahogy elmaradt, és csak most, negyvenöt év elteltével szervezkedtünk, az ötvenedik évforduló alkalmából - meséli Böcz Józsefné.

Az eltelt évek alatt sokat változtak az egykori osztálytársak, és több helyről is érkeztek: volt, aki a Tisza mellől, sőt, volt, aki Ózdról utazott Sárszentágotára.

A huszonkét osztálytárshoz három tanító is csatlakozott a jeles alkalmon: az elsős tanító néni és osztályfőnök, Vargáné Terike néni, a másodiktól negyedik osztályig tanító Nagyné Marika néni, valamint az orosztanár, Szabó Irén néni - ahogyan tanítványaik hívták őket.

Az osztálytalálkozó során a megjelentek megemlékeztek elhunyt tanáraikról és kilenc osztálytársukról is. Tiszteletükre a temetőben koszorút helyeztek el és mécsest gyújtottak. Ezt követően a késő estébe nyúló beszélgetés, közös visszaemlékezés jó hangulatban, vidáman telt.

Szanyi-Nagy Judit

2017. július 07., 08:00 szerző: Szanyi-Nagy Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...