Hírek

2017.03.28. 10:52

Ötvenéves osztálytalálkozó Polgárdiban

A Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 1967-ben végzett diákjai március 25-én tartották ötvenéves osztálytalálkozójukat.

Szanyi-Nagy Judit

Az osztálytalálkozó érdekessége, hogy az 1967-ben végzett diákok először öt évvel ezelőtt, tehát negyvenöt év elteltével találkoztak ilyen, hivatalos keretek között. A harminchat fős osztályból tizennégyen jelentek meg a találkozón – sajnos nyolcan már egyáltalán nem lehettek az egybegyűltek között. A mostani találkozón viszont két olyan, korábbi osztálytárs is részt vett, akikkel már ötven éve nem találkoztak a többiek.

A március 25-ei osztálytalálkozón tizennégyen vettek részt
Fotó: Fülöp Károlyné Papp Gabriella

– Első utunk a Polgárdi Katolikus Temetőbe vezetett. Szeretett osztályfőnökünk, Lukszics Ernőné tanárnő sajnos nem érhette meg az örömteli találkozást, hiszen január végén elhunyt. Ő egy igazi pedagógus volt, aki nemcsak tanított, hanem nevelt is: mint tyúkanyó a csibéit, úgy vett a szárnyai alá bennünket. Mi voltunk az első osztálya; szeretettel őrizzük emlékét – meséli Fülöp Károlyné Papp Gabriella.

Polgárdi egyik éttermében, egy rövid köszöntő után, „osztályfőnöki órán” vettek részt a megjelent „diákok”. Osztályfőnökük helyett a pedagógus végzettségű osztálytársuk, Szebényi Zita tartotta az „órát”, amely során a megjelentek érdeklődve hallgatták egymás beszámolóit. Ahogy pedig az lenni szokott, a közösen elfogyasztott ebéd után egy jóízű beszélgetés vette kezdetét, amely során az osztálytársak felidézték az iskolai évek csíntevéseit, szeretettel mutatták meg egymásnak unokáik fényképeit, majd közös fotókat készítettek.

– Reménykedünk, hogy öt év múlva újra láthatjuk egymást – zárta sorait Fülöp Károlyné Papp Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!