Hírek

2015.01.25. 19:10

Övék az Aranyalma - A volánosok most mindent besöpörtek a szavazáson

Lapunk olvasói eldöntötték, a Fejér Megyei sportolók közül kik kapják az Aranyalmát a 2014- es teljesítményükért. Három kategóriában zajlott a szavazás.

Matók János

Az öttusázó Demeter Bence

- Meglepődtem, váratlanul ért az, hogy az olvasók szavazatai alapján én nyertem el az Aranyalma-díjat, hiszen Juhász Roland és Nikolics Nemanja, a Videoton FC futballistái nagyobb ismertségnek örvendenek - mondta Demeter Bence, a Volán Fehérvár világ- és Európa-bajnok öttusázója, aki sérülése miatt nem utazott el vasárnap a barcelonai edzőtáborba. Ugyanakkor örülök is, hiszen a tavalyi szezon minden szempontból sikerült. A nagy versenyeken jól teljesítettem, az élmezőnyben foglaltam helyet, amit a vb- és az Eb-arany megkoronázott. Idén a legfontosabb feladat az olimpiai kvóta megszerzése, ami nehéz lesz, hiszen a két helyért négyen küzdünk. De ha idén nem sikerül, akkor jövőre, hiszen szeretnék ott lenni Rióban.

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata meggyőző fölénnyel nyert a Videoton FC és a DAB.Docler együttesei előtt az idei  szavazáson

A csapatok versenyében a Fehérvár AV19 meggyőző fölénnyel végzett az első helyen a Videoton FC labdarúgó-csapata és a DAB.Docler jégkorongcsapata előtt.

- Azért is különösen megtisztelő ez a díj, mert a szurkolók szavazatai alapján alakul ki a sorrend - mondta Ocskay Gábor, a fehérvári hokisok szakosztály-igazgatója. Némileg meglepődtem, hogy sikerült megelőznünk a labdarúgó NB I listavezetőjét, a Videotont, minden bizonnyal a drukkerek díjazták, hogy a legutóbbi bajnokságban a rájátszásba kerültünk, és a jelenleg zajló szezonban is jó esélyünk van a playoffra. Ráadásul a mostani az én megítélésem szerint ultra-bravúr lehet, hiszen már a középszakasz előtt biztosíthatjuk a helyünket a rájátszásba, mégpedig úgy, hogy nálunk erősebb csapatokat előzünk meg. Nagyon remélem, hogy ez az elismerés is segítség lehet, hogy sikerüljön megteremtenünk a klub anyagi stabilitását.

A jégkorongozó Erdély Csanád

A Volán a legjobb ifjúsági sportoló kategóriában is elvitte a pálmát, illetve az Aranyalmát, Erdély Csanád, a Fehérvár AV19 jégkorongozója a végletekig kiélezett küzdelemben előzte meg a Hullám 91 ifjúsági olimpikon úszóját, Sebestyén Dalmát. Ocskay Gábor a fehérvári Ördögök
fiatal tehetségéről is ejtett néhány szót.

- Nagyon örültem, hogy játékosunk elnyerte a díjat, és az elismerés szól az Akadémiánknak is, ahol próbálunk magas színvonalú munkát végezni. Csanád 18 évesen lényegében a felnőtt csapat sztenderd játékosává vált, és meghívót kapott a magyar válogatottba, nem mellesleg a korosztályos nemzeti csapatok vezéregyénisége is. Szerencsére a hozzáállásával, mentalitásával soha nem volt baj, nyugodtan kijelenthető, hogy profi a srác.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!