Hírek

2016.01.26. 10:57

Pár háznyira lakott, mégis hagyta éhen halni a legjobb barátját (+18) - frissítve

Kápolnásnyék - Még el sem ült a deteki, videón is megörökített kutyakínzás, majd a napokban történt kutya lenyilazások nyomán kelt országos felháborodás, vasárnap egy újabb eset borzolta a kedélyeket. Egy német vizsla végzetesen lesoványodott és megfagyott tetemére bukkantak járókelők. Megrázó fotók következnek.

Kocsis Noémi

Egy fiatalember tett bejelentést, hogy sétáltatott kutyájával egy nyaralóövezeti részen fekvő portán, félreeső kennelben halott kutya fekszik. A megfagyott holttest mellett három vizes vödör, üresen, illetve befagyva, üres etetőtál és rengeteg fagyott ürülék tanúskodott az enyhén szólva nem megfelelő tartás körülményeiről.

Az országosan működő Állatvédőrség megyei illetékesétől, Schreiter Katalintól kapott információink szerint a hétfői rendőrségi helyszínelést követően a járási állatorvos megbízottjaként érkező hölgy mégsem rendelt el boncolást és az állatvédők sem végezhették azt el. Az alig néhány ingatlanra élő tulajdonos a tetemet a vizsgálat lezárulta előtt elszállította a helyszínről. Annyit mondott, az állat már két hete beteg volt, az Állatvédőrség munkatársát is úgy tájékoztatta, elvitte orvoshoz e beteg ebet, de az orvos nevére, rendelési helyére sem emlékezett. Mint vadász, több kutyát is tart, a kutyára az ember legjobb barátjaként tekint, így egyelőre nincs magyarázat arra, német vizslája hogyan kerülhetett olyan állapotba, amely végül a szörnyűséges halálához vezetett. Korábban a férfi az állatvédők kérdésére úgy nyilatkozott, két hónapja találta a kutyát, ám később régi hűséges vadásztársaként beszélt róla. A kérdésre, miért hagyta holtan a kennelben eltemetés helyett, a tulajdonos azt mondta, a fagyott földbe nem tudott sírt ásni.

A legnagyobb közösségi oldalra is felkerült fotók valóban szörnyű állapotokat mutatnak: a kutyus nem csak éhezhetett, de nagyon fázhatott is a nyitott ketrecben. Bár egy kis összetákolt ólja volt a kennelben, abban a közismerten fázós, rövid szőrű kutya fekhelye nem volt megfelelően bélelve az időjárás viszontagságai ellen..

Fotók: Állatvédőrség

Az ügyben a nyomozás hivatalból megindult. Lapunk megkereste az illetékes rendőrkapitányságot és a tulajdonost is, amennyiben válaszolnak, a cikket frissítjük.

Vasárnap még egy tisztázatlan, furcsa kutyás eset történt a Velencei-tó déli partján. Egy zaklatottan viselkedő férfi több verziót adott elő a történtekről a helyszínen: ebben szerepelt, hogy a jeges vízbe ugrott öngyilkossági szándékkal, előtte azonban bedobta kis testű keverék husky kutyáját. Másik verziója szerint a kutya beesett és tulajdonképpen ő akarta kimenteni.  A mentősök a kutyát állatvédő szervezetnék helyezték el, ám a férfi másnap jelentkezett a kutyáért és hazavitte gárdonyi otthonukba. Az Állatvédőrség illetékese elmondta még: egyre több állatkínzással kapcsolatos ügyre derül fény, ám mivel az emberek ezzel tisztában vannak, a valós eseményeket igencsak nehéz később a vizsgálat során kideríteni.

Érdeklődésünkre a rendőrség illetékesétől kedd délután az alábbi információt kaptuk: a  kérdéses ügyben a Gárdonyi Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Tekintettel arra, hogy az eljárás folyamatban van, a rendőrség jelenleg további információt nem kíván közölni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!