Hírek

2016.02.07. 13:10

Páratlan párosok Polgárdi módra

Polgárdi – A sorrendben ötödik kolbásztöltő fesztiválon tizennyolc különítmény mutatta meg gasztronómiai tudományát szombaton újfent a vállalkozói inkubátorház egyik csarnokában.

V. Varga József

A csapatok a serpenyők körül sürgölődtek, a dj-pultnál Krizsanyik István hangolta a jó kedvet, a táncoslábúak vígan ropták. Darál, gyúr, tölt és süt – Sub Bass Monster Négy ütem című opuszát (szív, sűrít, gyújt és kipufog) sajátosan értelmezve – a munkamenet adta magát.

A Polgárdi Öregfiúk gárdája (jobbra Pusztai Péter) a zsűrizéshez készíti a kóstolót Fotó: V. Varga József

Már az ötödik kolbásztöltő fesztivált rendezték szombaton a kisvárosban, a vállalkozói inkubátorház egyik csarnokában. A két ötletgazda, Reif Ferenc és Szabó János messziről integetett: addig elő ne vegyen a fotómasinát, míg egy pár falatot nem kóstoltam!

Ketten a céges csapatból: Hembach Kata és Jaksics János

A településről – Nyikos László polgármester fővédnöksége mellett – tizennyolc gárda mutatta meg újfent gasztronómiai tudományát. A szakácsok egyöntetűen a hagyományos magyaros kolbászra esküdtek (félkövér sertéshús, édes-nemes pirospaprika, fokhagyma, só, bors), de néhányan a csípősebb ízvilágot részesítették előnyben, sőt, valaki vörösbort is löttyintett a matériába.


Kóstoló, karikára vágva – balról a kolbásztöltő fesztivál egyik ötletgazdája, Reif Ferenc

A Polgárdi Öregfiúk focistái, Pusztai Péter vezényletével, most a tepsinél kerültek gólhelyzetbe; a céges csapat produktumát Hembach Kata és Jaksics János készítette elő a bírálathoz.

A győztes Jóbarátoknak, Varga Jánosnak és Szabó Miklósnak (j) Nyikos László gratulál

A zsűrizés az előző két alkalomhoz hasonlóan zajlott: az ítészek soraiba mind a tizennyolc formáció delegált egy-egy tagot, senki sem vádolhatta a másikat elfogultsággal.

Végül meggyőző fölénnyel első helyen végzett a Varga János és Szabó Miklós vezette Jóbarátok alakulata, megelőzve a Galambászok és a Vertikál különítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!