Hírek

2015.04.13. 18:58

Pártvezetők a jobbikos sikerről

Vasárnap a tapolcai időközi választáson a Jobbik megszerezte első egyéni parlamenti mandátumát a Fidesz és az MSZP előtt.

Tribolt Lajos

A Jobbik kampánymunkájában személyesen vett részt Árgyelán János, a párt megyei elnöke, aki egyúttal a Jobbik regionális igazgatója is. Bekapcsolódott a szervezésbe, ha kellett, ott volt a felállított standoknál.

- Nagyon felemelő, hogy ez a történelmi esemény itt, a Dunántúlon történt meg, holott sokak szerint itt nem voltunk erősek. Erre mondta Vona Gábor elnök, hogy ha itt nyertünk, mi lett volna a keleti országrészben. Felelősen készülünk, hogy a következő általános választáson mi legyünk a Fidesz kihívói. Úgy tapasztaljuk, hogy az embereknek elegük van a Fidesz MSZP sárdobálásból. Mi a kampányban nem másokkal, nem országos ügyekkel foglalkoztunk, hanem az itt élőket érintő kérdésekkel., mint például az egészségügyi ellátás. Tapolcán minden szavazókörben mi nyertünk, volt, ahol ötször több szavazatot kaptunk, mint a Fidesz. A sikerhez hozzájárult Dobó Zoltán polgármester és csapatának eredményes munkája is.

Törő Gábor, a Fidesz megyei választmányának elnöke így nyilatkozott: - Köszönjük mindenkinek, aki Tapolcán, Ajkán, Sümegen és a környező településeken részt vett a választáson, és szavazatával támogatta Fenyvesi Zoltánt. Külön köszönet jár mindazoknak, akik munkájukkal segítették helyi kampányunkat. Jól küzdöttünk, és egy hajszállal kikaptunk. Ilyen a demokrácia, de ebből is látszik, hogy jól működik a választási rendszer. A vasárnapi eredmény nem változtat azon, hogy van egy nagy és stabil kormánytöbbség, Fenyvesi Zoltán pedig egy kiváló ember, aki továbbra is a térség fejlődéséért, az ott élők boldogulásáért dolgozik.

Márton Roland, az MSZP alelnöke a következőket mondta: - Nagyon stabil jobboldali körzetben erősödött a baloldal, de sajnos nem eléggé. Nem tudtuk az emberek elég széles köréhez eljuttatni üzenetünket, programunkat. A jövedelmet biztosító munkahelyteremtésről, a közbiztonság javításáról, a gyerekek versenyképes tudáshoz juttatásáról.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!