Hírek

2014.07.13. 16:55

Patkányok a vasútállomáson - A szemtanúk szerint rengetegen vannak

Pusztaszabolcs - Egy olvasónk keresett meg minket azzal, hogy Pusztaszabolcson, a vasútállomás peronján, fényes nappal is patkányok szaladgálnak, a várakozók legnagyobb rémületére.

Buthy Lilla

A Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. honlapjáról kiderül, folyik a Százhalombatta Pusztaszabolcs vonal korszerűsítésének előkészítése, az engedélyezési és a kiviteli tervek készítése. A program keretében az állomás épülete is megújul majd, a peronok is akadálymentesek lesznek

Major Éva Szabadegyházán él, de gyakran utazik Budapestre a pusztaszabolcsi vasútállomásról. A minap azonban addig nem tapasztalt és váratlan látvány tárult a szeme elé. A reggeli vonatra várt magányosan, amikor patkányok jöttek fel a peronok között, és talán hozzá is
elérnek, ha épp nem jön a vonat, és nem száll fel rá, de azonnal.

- Az egereket is utálom, de a patkányoktól egyenesen rettegek. Amikor a raktárnál megláttam a négy darab, jó húsban levő példányt, hirtelen sikítani se mertem, csak rohantam fel a vonatra - panaszolta a szemtanú.

Hatalmas sokk volt, nem is tudom, hogy merek majd újra ott várakozni. A vasúton mondták, hogy valóban rengetegen vannak, annyira, hogy már lehetetlenség irtani őket - magyarázta Major Éva.

Az állomáson tovább kérdezősködtünk, és többen is megerősítették, ez nem egy fals rémhír.

Egy férfi azt mesélte, hogy az állomás alatt összefüggő pincerendszer található, itt szaporodtak el a rágcsálók. Majd kitárta a tenyerét, szemléltetve, hogy mekkorák is ezek az ő szóhasználatával élve a dögök. Még hozzátette, hogy a vasútállomásra egyébként is ráférne egy kis tatarozás, nem városhoz méltó kép tárul az utazók elé.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának a problémafelvetésre adott válaszát változtatás nélkül közüljük: A MÁV Zrt. a vasútállomások területén is rendszeresen gondoskodik a rágcsálók irtásáról, a méreganyagot tartalmazó csalétkek kihelyezése, szükség esetén cseréje is folyamatos. Utasainktól eddig nem kaptunk jelzést arra vonatkozóan, hogy Pusztaszabolcs állomáson rágcsálókat láttak volna, de természetesen olvasójuk jelzése nyomán a jövőben is fokozottan figyelünk erre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!