Hírek

2015.05.25. 18:52

Titkos motívumok, vicces és komoly virágálmok

Székesfehérvár - Mini parkok, enteriőrök elevenedtek meg a Fő utcán: sokan fotózkodtak a Pünkösdi Virágálom díszletei között.

Házi Péter

Gumicsizmában állva az Országalma vizében, fejükre zuhogó esőben készítették Nagy Jánosné vezetésével azt a kompozíciót, amely a közönségszavazás alapján elvitte a pálmát az idei Pünkösdi virágálom versenyen.

A vízben fickándozó halak száraz levelekből, a teknősbékák kőrózsából készültek, de a gyönyörű díszhagyma virágokat jól kiegészítették a mezőket idéző pipacsok is. Igencsak megszenvedtek az idei virágálom versenyzői, ám a látottak alapján nem hiába: a hétfői zenés túrán még lelkes japán turisták is részt vettek, egyikőjük videofelvételt készített az eseményről, s közben japánul kommentálta a történéseket. Ki tudja, lehet, hogy hamarosan valamelyik videomegosztó portálon látjuk viszont japán alámondással a hétfői belvárosi sétát? Mindenesetre idén sem a Városháza, sem a tízes huszárok szobra nem kapott virágot a felújítás alatt álló járda miatt, ám a Fő utcán annál kedvesebb enteriőr fogadta a járókelőket: az egyik versenyző igazi kis mesebeli parkot épített a sétálóutca közepébe, amelynek padjára leülve, vagy inkább a képbe beülve sokan fotózkodtak a hétvégén. Pontosabban két ilyen jellegű alkotás is készült, amelyek közül a P. Nagy Mária és Kovács Attila által készített minipark lett a verseny második helyezettje. A harmadikak pedig az Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola virágkötői lettek, akik a ciszterci templom bejáratát díszítették fel gyönyörűséges pünkösdi rózsákkal, kardvirágokkal, Bozori Zsuzsanna szakoktató irányításával. Székesfehérváron egyébként 2004-ben tartották meg az első Pünkösdi Virágálmot, azóta töretlen a sikere a rendezvénynek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a zord idő ellenére sokan tettek sétát ezen a hétvégén (is) a belvárosban.

A nyerteseknek Fehérvár önkormányzata nevében Földi Zoltán adta át az elismerő díjakat. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor, csak kissé szárazabb körülmények között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!