Hírek

2014.04.21. 13:34

Pázmándi húsvét

Reggel nyolc órakor gyűlt össze Pázmándon a népes fiatal fiúkból álló sereg, hogy elinduljon „hódító” útjára, húsvét hétfőn.

E. Várkonyi Péter

A borongós időjárás sem akadályozta őket. Előkerültek a népi hagyománynak számító síba vesszők, amellyel a leányok fenekét paskolták meg, vers kíséretében. Először azonban alaposan több vödör vízzel meglocsolták őket. A fiatalok: Pálinkás Norbert, Erdő Zoltán, Kutai Dávid, Domak Ádám, Erdő Róbert, Domak Dániel, Kerkuska Miklós, Gránicz Mátyás, Kerkuska László, Kuhinkó Zsolt, Tóth Olivér, Barna József, Kolonics Attila és Faragó Péter természetesen a hagyományos kölnit sem felejtették otthon és csaknem tíz lányos házat felkeresve idén is megőrizték a húsvéti hagyományt. A házigazdák nem feledkeztek meg a vendéglátásról sem. Mindenhol, mindenkinek jutott bőven az édes és sós házi süteményből, italféleségből és üdítőből is. A kölnis locsolásért a piros tojás és a csokoládé járt a fiataloknak, akik a déli órákra végigjárták az ismerős és a mindenkinek kedves lányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!