Hírek

2017.06.30. 10:19

Péntek reggel gyűrű került a 3 kis pákozdi gólyafira

Pákozd - Rengetegen gyülekeztek péntek reggel a falu egyik magasfeszültségű oszlopához meghirdetett Gólya Road Showra.

Kocsis Noémi

. Az első szervezett gyűrűzést tavaly tartották, bár a településen 1936 óta fészkelnek gólyák, minden tavasszal legkésőbb Gábor-napra megérkeztek, az első fészek Csontos Gábor telkén volt, ami egyébként éppen szemben van a mostani fészkelőhellyel.

Fotó: Kissné Vörösmarty Mária

Június utolsó reggelén ismét várta az érdeklődőket a Dinnyési Madárdal tanösvény és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében a környék elismert szakembere, Fenyvesi László természetvédelmi őr, akinek irányításával -és egy daruskocsi, meg annak kezelője segítségével - végül három kis gólya meggyűrűzése történt meg. Mint a foglalkozást vezető szakember a helyszínen elmondta, Pákozdon van a gyűrűzőprogramok iránt a legnagyobb érdeklődés, most is babakocsis apróság, nyugdíjasok, óvodáskorúak és szüleik együtt figyelték az érdekességet. A gólyagyerekek szüleinek egyike pedig a helyszíni beszámolók szerint egy közeli háztetőről követte az eseményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!