Hírek

2016.04.27. 11:44

Pénteken végre elkészül a Széchenyi úti aluljáró: két sáv helyett egy marad az autósoknak

Nagyon sokan és nagyon régóta várták már, hogy a Széchenyi úti aluljáró felújítása befejeződjön. Nos, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végre közölte a jó hírt: április 29-én, péntek délután befejeződik a felújítás.

Házi Péter

Aki járt mostanában az aluljáróban, az láthatta, hogy szalagkorlátot is felszereltek mindkét irányban, amiből már következtetni lehetett arra, hogy itt bizony két jármű nem  nagyon fog majd elférni egymás mellett. A NIF szerint a korábbiaktól eltérően május végétől az autósok  1-1 forgalmi sávot használhatnak majd, a kerékpárosok pedig egy-egy saját sávot kapnak, amelyen biztonságosan haladhatnak át a vasúti híd alatt.

Így csak és kizárólag a gyalogosoké lesz a járda az emeleti szinten. Május folyamán is várhatóak azonban forgalomterelések, hiszen az SDD Konzorcium a hónap végéig iépíti ki az új forgalmi rendet az aluljáró környezetében. A kivitelező az ígéretek szerint törekedni fog a forgalom folyamatos fenntartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!