Hírek

2016.06.09. 18:15

Jubileumi motoros nap: pénz helyett csak ígéretek

Pusztaszabolcs - Egymillió forintot ígértek a civil szervezetnek a jubileumi motoros napra, de végül visszatáncolt a helyi önkormányzat. Most saját erejükből próbálkoznak.

Sebestyén Lilla

A Szabolcsi nyári fesztivál égisze alatt megrendezett motoros nap az egyik leglátogatottabb rendezvénye a városnak. Utóbbi köszönhető legalább ugyanúgy a Motor Ördögei Baráti Egyesületnek, akik megszervezték a napot, mint a látványos bemutatóknak és koncerteknek.

Így nem csoda, hogy az idei, jubileumi napot már januárban elkezdték szervezni. Az egyesületi találkozóra, Csányi Kálmán polgármestert is meghívták.

- A tizedik alkalomra szerettünk volna egy nevesebb zenekart meghívni, ebben kértük a polgármester segítségét, aki a találkozón meg is ígérte, hogy a Szabolcsi nyári fesztiválra szánt keretből elkülönít egymillió forintot részünkre. Mi pedig cserébe megfogadtuk, hogy nem nyújtunk be az önkormányzathoz pályázatot éves működési támogatást kérve, illetve vállaltuk a kastélykert világításának kiépítését - magyarázza Csiki Szilárd, az egyesület egyik tagja, aki csak a február 24-ei képviselő-testületi ülésen szembesült vele: a humán bizottság úgy döntött, nem különítik el ezt az összeget. A döntést pedig a testület el is fogadta öt igen és négy nem szavazattal.

Egy ideig kétséges volt, lesz-e tizedik motoros nap. Most már szinte biztos: július 16-a, kastélykert. A helyszínhasználatért - jegyezte meg a polgármester levelében - bérleti díjat nem számítanak fel

Csányi Kálmán polgármester, januári ígéretét figyelmen kívül hagyva, szintén azok közé tartozott, akik a humán bizottságot támogatták. Kérdésünkre arról tájékoztatta lapunkat, a felelős gazdálkodás érdekében és képviselő-társai kifejezett kérésére módosította álláspontját.

- A megváltozott helyzetben egyeztetést ajánlottam a Motor Ördögei Baráti Egyesület vezetőségének. Felajánlottam a megbeszélés során, hogy az önkormányzat működési tartaléka terhére 600 ezer forinttal támogatjuk a rendezvényt. Hozzáteszem, hogy ezt az összeget a korábbi években mindig biztosította az önkormányzat, és a jövőben is ezt tervezi. A civil szervezet vezetői ekkor válasz nélkül távoztak, és a Szabolcsi nyári fesztivál egyeztető fórumán sem vettek részt. Így olybá tűnik, hogy nem kívántak élni az önkormányzat által felajánlott lehetőséggel - vélekedik Csányi Kálmán polgármester.

Az egyesület képviselőjétől is hasonló információkat kaptunk, mint amit a polgármester levelében közölt, azzal a különbséggel, hogy Csiki Szilárd azt is hozzátette: Csányi Kálmán olyan feltételeket szabott ehhez az összeghez, mely lényegében megváltoztatta volna a motorosnapot, amivel nem tudtak kiegyezni.

A civil szervezet és képviselők között feszülő ellentétből és a Pusztaszabolcsi motoros nap körüli bizonytalanságból - senki nem számított rá, de - valami jó is kisült: összefogott a közösség az egyesület tagjaival, és jelenleg is azon munkálkodnak, hogy annyi pénzt gyűjtsenek, hogy a motoros nap megvalósulhasson július 16-án, a kastélykertben.

- Rengetegen akadtak, akik vásároltak támogatói jegyet, és zenekarok is megkerestek bennünket segítő jobbot nyújtva. Ezúton is
köszönjük nekik - teszi hozzá Csiki Szilárd, az egyesület oszlopos tagja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!