Hírek

2015.05.20. 12:07

Per és por a bíróságon - Kábítószer hullott a bíró elé

Éppen kábítószer birtoklás miatt hallgatták ki a felfokozott állapotban levő tanút, amikor az iratait kérte a bíró. A legmeredekebb történeteket mindig az élet írja: végül nemcsak a személyi igazolványát tette ki a pulpitusra a világ legpechesebb tanúja.

Buthy Lilla

A Székesfehérvári Járásbíróság május 19-én kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban tartott tárgyalást, ami aztán nem mindennapi módon ért véget. A tárgyaláson több olyan tanút is meghallgatott a bíróság, akikkel szemben korábban az ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége, csekély mennyiségű kábítószer fogyasztásának gyanúja miatt vádhalasztást alkalmazott, illetve az eljárást felfüggesztette. A tárgyaló bíró már a tanúk kihallgatása során észrevette, hogy az egyik tanú „felfokozott állapotban” van, gyanúja pedig hamar beigazolódott. Amikor a személyi adatok rögzítése után visszaadta a tanúk iratait, az egyik igazolvány aljáról fehér por hullott a pulpitusra.

A Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztálya kérdésünkre annyit árult még el az üggyel kapcsolatban, hogy az ügyész ezt követően felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, akik nem sokkal később a tárgyalóteremben helyszíni szemlét tartottak, és rögzítették az ott talált gyanús anyagmaradványokat, valamint a tanút vizeletvételre is előállították.

A rendőrség házkutatást is tartott a férfinél. Információink szerint ez a férfi korábban gyanúsított volt az ügyben, mint fogyasztó, de vállalta, hogy elvonóra megy, így vádhalasztás miatt kikerült az ügyből. Úgy tudjuk, akkor még a pizsamájában is találtak kábítószergyanús anyagokat.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság kábítószer-birtoklás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!