Pert kezdeményeznek Kossa Lajos ellen

2017. május 16., 10:17 szerző: V. Varga József
komment
Aba - Három képviselő pert kezdeményez Kossa Lajos polgármester ellen. A „hármak” név szerinti szavazást kértek indítványukról.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A képviselő-testület legutóbbi ülésén egyhangú szavazással fegyelmi büntetést szabott ki Kossa Lajos polgármesterre, a korábban éveken keresztül szabálytalanul felvett közel 10 millió forint miatt. Három képviselő, Mikula Lajos, Takács Zoltán és Varjú Zoltán Mihály most írásban is kezdeményezte, hogy a képviselő-testület indítson pert Kossa Lajos ellen a közigazgatási bíróságon. Információink szerint a per eredményeként a bíróság megfoszthatja az elöljárót a polgármesteri tisztségétől.

Ketten a pert kezdeményező három képviselő közül: Mikula Lajos (b) és Takács Zoltán
Fotó: V. Varga József

– Ez a szavazás többről szól, mint Kossa elmozdítása. A képviselők a szavazatukkal arról nyilatkoznak majd, hogy számukra elfogadható-e, hogy a települési vezető belenyúlt a közös kasszába, hogy hajlandóak-e a történtek után is együtt dolgozni vele. A szavazás egyértelművé teszi majd a képviselők erkölcsi-etikai hozzáállását Kossa Lajos cselekedeteihez. Emiatt kértük a név szerinti szavazást az indítványunkról – mondta el lapunknak Mikula Lajos.

Amennyiben az indítvány a május 18-ai, csütörtöki testületi ülésen nem kerül napirendre, a képviselő-testületnek legkésőbb május 29-éig kell tárgyalnia azt. A per megindításához négy képviselő támogatása szükséges.

Kossa Lajos legutóbb elmondta a Hírlapnak: az ellene folyó kampányt visszautasítja.

 

 

V. Varga József

2017. május 16., 10:17 szerző: V. Varga József

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...