Perkáta: motorosok Valentinra!

2016. február 14., 18:09 szerző: V. Varga József fotós: V. Varga József
komment
A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet Valentin-napi motoros felvonulására nem csak helyből, de a környékről, a megyéből is érkeztek a gépek. Vagy harmincan vágtak neki vasárnap délután a falutúrának.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Bálint legendás ókeresztény mártír, névnapjáról Európa- és Amerika-szerte is megemlékeznek. A néphit szerint ugyanis február 14-e a madarak menyegzőjének az ünnepe, ekkor szólal meg első ízben a madarak szerelmi éneke. Így lett ez a nap a szerelmesek napja!

A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet a szilveszteri óévbúcsúztató és újévköszöntő motorozás után második alkalommal tartott motoros felvonulást a település utcáin, most Valentinra fókuszálva. Ilyentájt már „vas-hiányunk” van! – közölte nevetve Kiss József, az egyesület motoros szekciójának vezetője.

A KTM-gépnél Ujfalusi Pál a legfiatalabb motoroslányt, Szabó Vandát köszöntötte 
Fotó: V. Varga József

Valóban, kikívánkoznak a szelíd motorosok a flaszterra. Jöttek a faluból számosan, de megfutottak a gépészurak és -hölgyek Adonyból, Dégről, Nádasdladányból, Soponyáról, Szabadbattyánból és Székesfehérvárról is.

Megcsodálhattuk a többi között Kard Nándor 50 köbcentis Honda chopper mopedjét (fogyasztása százon 1,2 liter!), Mika András 1982-es Yamaha XT 500-asát, Kiss József 34 éves oldalkocsis Jawáját, Fuchs Norbert 54 esztendős Pannónia T 1-esét, Szabó Tamás 640-es KTM LC4-esét, Kiss István 1976-os MZ TS 250-esét és Piros László 650 köbcentis Yamaha Drag Starját.

Indulás előtt Ujfalusi Pál, az egyesület elnöke a motoros amazonoknak – de valamennyi megjelent hölgynek – egy szál vörös rózsával kedveskedett Valentin napra.

 

 

V. Varga József

2016. február 14., 18:09 szerző: V. Varga József fotós: V. Varga József

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...