Perkátára testvértelepüléséről, Kisbácsról érkeztek látogatóba családok

2017. augusztus 02., 09:30 szerző: Horváth Dóra fotós: Horváth Dóra
komment
PERKÁTA - Látogatóba érkeztek a testvértelepülés családjai Perkátára. Változatos programokkal készültek számukra a fogadó egyesület tagjai.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Július 26-án érkezett Perkátára erdélyi testvértelepülésüknek, Kisbácsnak a családi csoportja. Az immár tizennégy éves kapcsolatot a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület koordinálja, Perkáta Nagyközség Önkormányzata támogatása mellett. Az idei évben 29-en érkeztek látogatóba, hogy együtt töltsenek néhány napot perkátai barátaikkal.

A családok a kastélybeli fogadáson. Mindig öröm a viszontlátás
Fotó: HD

A csoportot július 26-án a Győry-kastély dísztermében köszöntötte Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere. Szintén jelen volt Kisbács polgármestere, Florin Muresan. Mindkét fél örömét fejezte ki, hogy újra együtt lehet a két testvértelepülés, valamint Somogyi Balázs megköszönte a perkátai egyesületnek azt, hogy az idei évben is színvonalas programot állítottak össze a vendégeknek.

A fogadás este folytatódott a Faluházban, ahol egy vacsorával várták a kisbácsi családokat, na meg persze egy meglepetéssel: Nagy Ibolya operetténekesnő érkezett hozzájuk szebbnél szebb dalokkal.

Somogyi Balázs, Perkáta és Florin Muresan, Kisbács polgármestere

Az ezt követő napokra változatos programokkal készült a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület a vendégeknek, hogy azok a lehető legtöbb élményekkel térjenek haza: csütörtökön a fogadó családokkal tölthettek egy kis időt, majd pénteken, július 28-án útnak indultak egy tartalmas, kétnapos kirándulásra, amelynek során az esztergomi bazilikát, a visegrádi várat és a királyi palotát tekinthették meg, majd sétálhattak egyet Szentendre utcáin is.

A látogatás július 30-án ért véget, a reggeli órákban a csoport megható búcsút vett perkátai barátaiktól, s elindultak haza, Kisbácsra.Horváth Dóra

2017. augusztus 02., 09:30 szerző: Horváth Dóra fotós: Horváth Dóra

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...