Hírek

2017.05.17. 12:14

Aratnak a piacon az egynyári virágok

Székesfehérvár - Szebbnél szebb egynyári virágokat lehetett szerdán kapni a fehérvári őstermelői piacon, a vásárlók vitték is a növényeket, mint a cukrot.

Laci Patrícia

A nyár közeledtével még mindig sokan szépítik a kertjeiket, így nem is véletlen, hogy mennyi virágos árulta portékáit a szerdai fehérvári piacon. Szabó Károly, balatonszemesi őstermelőnél szemmel láthatóan nagy volt a forgalom, nekem nagyjából negyed órába telt, mire sikerült vele beszélgetnem.

– Az egynyári virágok közül a vinca a legnépszerűbb, mert szerencsére szárazságtűrő, jól bírja a meleget, kedvelt a pistike (más nevén nebáncsvirág), de ez a fajta inkább az árnyékos helyet szereti, megy még a muskátli is, de én egyszerűen azt vallom, ami szép, azt el lehet adni – mesélte Szabó Károly, aki szerint az a legszebb, amikor különféle színekben pompázik a kertünk.

– Nálunk otthon mindenféle szín megtalálható a balkonon, nagyon szép látványt nyújt. A virágok ültetése nem bonyolult egyébként, csak ki kell venni a cserépből azokat, majd el kell ültetni a földbe, az fontos, hogy csak egy kicsikét kell meglocsolni a virágot, hiszen a növény akkor egészséges, ha a gyökerénél nincs túl sok pangó víz – tanácsolta az őstermelő.

Szabó Károly elmondta, a nyáron kevésbé viszik az egynyári virágokat, ám augusztus végén, szeptember elején az árvácska szezonja kezdődik el. Az őstermelő hozzátette, ha a virágokat nagy szeretettel gondozzuk, akkor biztosan szépen fognak azok tündökölni a kertünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!