Hírek

2014.08.20. 15:31

Pihenőpont és Szabadbattyánért cím az ünnepen

Az esős, változékony időjárás miatt lemondták a településen a szerdai szórakoztató programokat, a tervek szerint augusztus utolsó szombatjára időzítik a GasztroBattyán és a falunap rendezvényeit.

V. Varga József

A Kula pihenőpontot Mátrai Csaba polgármester és Cseh János, a Battyánvár társaság ügyvezetője avatta fel szerdán délelőtt. A pihenőpont turisztikai célokat szolgál a törökkori vár szomszédságában, és fontos szerephez jut majd a Budapestet a Balatonnal összekötő tervezett kerékpárút mentén.

Az államalapításról és az új kenyérről Mátrai Csaba osztotta meg gondolatait az ünneplőkkel, majd községi kitüntetéseket adtak át. A képviselő-testület Szabadbattyánért kitüntető címet adományozott Simon István vállalkozónak, a Simon cég tulajdonosának.

A Kula pihenőpontot Mátrai Csaba polgármester (j) és Cseh János, a Battyánvár társaság ügyvezetője avatta fel szerdán (Fotó: V. Varga József)

Polgármesteri elismerést (plakett és oklevél) vehetett át Balázs Lilla, a Pengetős citerazenekar művészeti vezetője, Balázs Miklós, a Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület elnöke és Kulcsár Imre, a Sárrét néptáncegyüttes vezetője.

A képviselő-testület Szabadbattyánért kitüntető címet adományozott Simon István vállalkozónak (j). Az elismerést Mátrai Csaba polgármester adta át a Simon cég tulajdonosának az ünnepségen (Fotó: V. Varga József)

Az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából a toronyban megnyitották a Hazáért című fotókiállítást, a kordokumentumok a századelőn élő helyieknek állítanak emléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!